Veszélyesek a fekvőrendőrök?

2016.12.02. 07:19

Csak úgy süvít a szél a lakótelepi panelok között december másodikán, pénteken. A hét utolsó napja van, de az igazat megvallva az évből sincs már túl sok hátra. Ma van a rabszolgaság megszüntetésének világnapja és az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepe is. Véletlenül se felejtsük el felköszönteni Vivien és Melinda nevű ismerőseinket sem, ők névnapjukat ünneplik. Ezen a hideg reggelen szorítsuk magunkhoz a kávéscsészét, és kezdjük is: itt a friss Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Kigördült a hárommilliomodik Mini az oxfordi gyárból. Azt mondjuk nem lehet ráfogni, hogy elkapkodták volna, ehhez a számhoz ugyanis tizenöt esztendőre volt szüksége az üzemnek: 2001-ben indult meg a termelés. A jubileumi példány egy John Cooper Works Clubman volt. (autocar)
  • Veszélyesnek találta a fekvőrendőröket egy brit kutatás. Nem közvetlen baleseti forrásról van azonban szó: a NICE (National Institute for Health and Care Excellence) szakemberei szerint a rendszeres lassítások és gyorsítások olyan mértékben növelik a károsanyag-kibocsátást, hogy azt mintegy 25 ezer ember haláláért lehet felelőssé tenni évente. Szerintük sokkal szerencsésebb lenne, ha az autósok maguktól, kényszerítőeszközök nélkül tartanák be a sebességkorlátozásokat. (autocar)
  • Nyilvánosságra hozták a hivatalos 2017-es Forma-1-es versenynaptárat. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy Németországban nagyon népszerű a sportág, jelenleg pedig az egyéni és konstruktőri bajnoki címet is németek tudhatják magukénak, jövőre mégsem rendeznek az országban futamot. A Magyar Nagydíj július 30-án, a szokottnál egy héttel később lesz. Íme, a teljes versenynaptár:
  1. Március 26. - Ausztrál Nagydíj - Melbourne
  2. Április 9. - Kínai Nagydíj - Sanghaj
  3. Április 16. - Bahreini Nagydíj - Szahír
  4. Április 30. - Orosz Nagydíj - Szocsi
  5. Május 14. - Spanyol Nagydíj - Barcelona
  6. Május 28. - Monacói Nagydíj - Monte Carlo
  7. Június 11. - Kanadai Nagydíj - Montreal
  8. Június 25. - Azerbajdzsáni Nagydíj - Baku, Azerbajdzsán
  9. Július 9. - Osztrák Nagydíj - Spielberg
  10. Július 16. - Brit Nagydíj - Silverstone
  11. Július 30. - Magyar Nagydíj - Hungaroring
  12. Augusztus 27. - Belga Nagydíj - Spa-Francorchamps
  13. Szeptember 3. - Olasz Nagydíj - Monza
  14. Szeptember 17. - Szingapúri Nagydíj - Szingapúr
  15. Október 1. - Maláj Nagydíj - Kuala Lumpur
  16. Október 8. - Japán Nagydíj - Szuzuka
  17. Október 22. - Egyesült Államok Nagydíja - Austin
  18. Október 29. - Mexikói Nagydíj - Mexico City
  19. November 12. - Brazil Nagydíj - São Paulo
  20. November 26. - Abu Dzabi Nagydíj - Yas Island

Anno – december 2 .

  • 1999-ben e napon alakult meg a belfasti kormány David Trimble vezetésével. Ezzel megszűnt London közvetlen irányítása Észak-Írország felett.
  • 1994. december 2-án kisiklott a Nyíregyházáról Budapestre tartó gyorsvonat. A szerelvény 110 km/h-s sebességgel rohant bele Szajol vasútállomás épületébe, 31-en vesztették életüket.
  • 1990-ben Helmut Kohl győz az újraegyesített Németország első választásán.
  • 1961-ben ezen a napon jelentette be Fidel Castro, hogy Kuba kommunista utat követ.
  • 1907-ben megalakult az Angol Profi Futball Szövetség.
  • 1409-ben megnyílt a Lipcsei Egyetem.

Totalcar retró

  • Öt esztendővel ezelőtt Karotta elment Silverstone-ba, és 3,8 százalékkal közelebb került mennyhez és pokolhoz. Hogy mivel? Kattintsanak ide, és kiderül.
  • Három éve pedig megnéztük, mennyire gagyi a nem gagyi kínai autó. A Qoros 3 Sedanért erre tessék.

Tegnap a Totalcaron

  • Sturcz Anti közelebbről is megvizsgálta a kérdést: mit válasszunk, ha kifelé azt akarjuk mutatni, vége a hülyegyerek-korszakunknak, belül azonban még él a huligán.
  • Estére összeszámoltuk, hogy mennyibe kerül fél év alatt egy Mazda MX-5, és hasonlóan matematikusra sikeredett az Égéstér is.

Mai műsor

Mutatunk egy olyan olasz autót, ami már majdnem német. A Fiat Stilo használttesztjét itt találják. Estére pedig elhozzuk a TCTV aktuális szezonjának záróepizódját is.

Cukor

  • Nagyon ritka Aston Martint kínálnak eladásra. A Series 4 Lagonda mindössze három évig készült, 105 példányt gyártottak belőle. Ebben az 1991-es példányban kevesebb mint 33 ezer kilométer van. Az autót most 95 ezer fontért árulják, ami átszámolva 35 millió forintot jelent. (carscoops)

Közlekedési koffein

  • Az Etyeket Herceghalommal összekötő utat (8108-as számú út), teljes hosszában lezárta a rendőrség, mert több fa kidőlt, letört faágak és rengeteg törmelék veszélyeztetik a közlekedést. A viharkárok elhárítását napfelkeltétől folytatják.
  • A viharos erejű szél miatt vezessenek nagyon óvatosan , szélvédett helyekről kihajtva, hidakon, felüljárókon áthajtva jelentősen csökkentsék a sebességet!
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti átkelőnél a ki- és belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap videója

A barn find egy érdekes műfaj: egy-egy pajtából, istállóból vagy akár kőbányából olykor nagyon értékes autók-motorok kerülnek elő. A Wastehouse és a PeasantFilms az erdőben talált driftautót. Oké, a Sierra valójában nem onnan származik, de az biztos, hogy a srácok elhozták már Faluvégi Farolásra is. Ráadásul úgy, hogy tudták: legalább fél napot még szerelniük kell, mire egyáltalán elrúghatják keresztbe.

A nap száma

Ha a bevezetőben már említettem a lakótelepet, akkor fontos hozzátenni, hogy a vasbeton szerkezet biztonságot ad. Igen, a mai nap számát a Bëlga nyomja, a szöveg hibátlan.