James May a visszavonulását fontolgatja

2016.12.09. 08:41

Üdvözlünk mindenkit december 9-edikén, Natália napján. Ma leginkább párás, ködös időre számíthatunk, a köd északkeleten akár meg is maradhat, másfelé változóan felhős lesz az ég. Szintén északkeleten gyenge ónos eső is kialakulhat, helyenként megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet nyolc fok körül alakulhat és kettősfronti hatás várható, a fejfájósok készüljenek. Ma 63 éves Dörner György, akinek jellegzetes orgánuma Bruce Willis magyar hangjaként a legismertebb, 49 éve lett Románia elnöke Nicolae Ceausescu és ma 52 éves Paul Heiko Landers a Rammstein ritmusgitárosa. Szóljon most neki a Mutter feldolgozása, az eredetinél valamivel könnyedebb hangvételben:

Ez ment tegnap

Göbölyös doktor meghajtotta a Lexus új sportkupéját és eléggé tetszett neki, Csikós pedig kapott egy érdekes hangvételű olvasói levelet. És volt Égéstér is, egy tetőfedő különkiadás

Godspeed, John Glenn

Tegnap este érkezett a hír, hogy 95  éves korában meghalt John Glenn, az első amerikai, aki űrhajójával megkerülte a földet. Bár előtte is jártak honfitársai az űrben, ő volt az első, aki nem űrugrást hajtott végre, hanem föld körüli pályára állt. Glenn volt a Mercury Seven program utolsó élő tagja, további részletekért kattintsanak az Index cikkére.  

john-glenn-ohio-airport

Hírek kávé mellé

James May öt évet ad magának a The Grand Tourban. Az újságíró-műsorvezető a Radio Times-nak adott interjújában mondta el, hogy szembe kell néznie azzal, hogy nem szerepelhet örökké a tévében, hiszen öregszik. Az 53 éves May azt mondta, hogy ugyan Richard Hammond még mindig jó szőrben van, hiszen még csak 46 éves és rendszeresen sportol, viszont ő és az 56 éves Jeremy Clarkson megöregedett és nem szeretné feleslegesen elkoptatni a karakterét, ezért úgy érzi, hogy öt év múlva éppen ideje lesz visszavonulni. A trió néhány hete újraindult műsora kevés kivétellel egyöntetű lelkesedést váltott ki a kritikusokból, véleményünket itt olvashatják

1470326790-1467999856-clarkson-1

(Motor1)

Újabb gyáregységet nyit a Dongfeng Honda. A japán-kínai vegyes vállalat a villámgyorsan növekvő kínai piac kiszolgálása miatt nyit újabb üzemet, ez lesz a harmadik ilyen az országban. Az 1,2 millió négyzetméteres egység a wuhani ipari és gazdasági körzetbe épül, a projekt költségvetése több mint három milliárd jüan. Az üzem átadását 2019-re tervezik és éves szinten 120 ezer autó előállítására lesz majd képes. Ezzel a Dongfeng Honda termelése évi 600 ezer autóra emelkedik majd, míg a Honda összesített eredménye a régióban - melybe más együttműködések is beletartoznak - akár az évi 1,2 milliót is elérheti. (Honda News)

Saját eladási rekordjait döntögeti a Mercedes. 2016 első 11 hónapjában 1893619 darab autót adott el, ez majdnem 12 százalékos növekedés a tavalyi eredményekhez képest. A gyártó legnépszerűbb piaca továbbra is Európa, itt több mint 819 ezer autó ment el és a gyártó zsinórban 45. hónapja produkál rekordeladásokat. Novemberben például több mint 182 ezer autót adtak el, ami 12,7 százalékos növekedés 2015 novemberéhez képest. (CarsCoops)

B6Ba

Merre ne menj ma

A Hidegindító megjelenéséig az Útinform nem adott hírt forgalmat befolyásoló eseményről. A Police.hu viszont azt írja, hogy baleset történt Székesfehérvár mellett: 

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2016. december 9-én 7 óra körüli időben a 62-es számú főút 42-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján két gépjármű ütközött össze.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, félpályán halad. Az érintett útszakaszon torlódás alakult ki.

És akkor a Waze:

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A mai műsor

600 euró. Mindössze ennyit fizetett olvasónk, Péter egy huszonkét éves Mazda Xedos 6-ért. Az autóban akkor 74663 kilométer volt, az eladó 1925-ben született, és garázsban őrizgette a kilencvenes évek egyik legérdekesebb japán szedánját. Nyílegyenes út a boldogságba, gondolhatják, pedig nem. Lássuk a részleteket, amelyekből mindenki okulhat, aki éjszakákon át böngészi a filléres németországi használt autókat. - Zách Dani egy érdekes Mazda használt tesztjét írta meg.