2016.12.12. 08:57

December 12. van, hétfő, Gabriellák névnapja. A nappali hőmérséklet 5, az éjszakai 0 fok környékén lesz. Guglielmo Marconi 1901-ben ezen a napon létesített először sikeres rádiókapcsolatot Európa és Amerika között. 1946-ban ezen a napon született Emerson Fittipaldi, kétszeres F-1 világbajnok.

A nap képe

landscape-1459803270-emmo

Nőtt a téligumi-piac

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek. A piaci értékesítési adatok szerint 2014-ről 2015-re a téli gumiabroncs-piac 0,2 százalékkal nőtt Magyarországon, nyári és téli gumiabroncsból összesen 2,4 millió újat értékesítettek. Tavaly az összes eladott gumiabroncs 52 százaléka volt téli, 48 százaléka nyári.

Még mindig sok taxiban nincs...

...online pénztárgép Budapesten. Január elsejéig mintegy ötezer autóba kéne beszerelni a készüléket. A sofőröknek már több mint a kétharmada megrendelte a pénztárgépet, nagyban a forgalmazókon múlik, a határidőre minden rendben lesz-e. Tamás Miklós, a City Taxi elnöke a Világgazdasággal közölte: a forgalmazók között komoly verseny alakult ki és most a piacszerzéssel vannak elfoglalva. A taxisok remélik, hogy a hatóságok kellően rugalmasak lesznek, ha rajtuk kívülálló okokból nem működnek a kasszák január elsején - tette hozzá. Egyes kereskedők állítólag kedvezményt adnak a 130-140 ezer forintos árból, mások az üzembe helyezés - akár több mint 12 ezer forintos - költségét engedik el. Akinek nincs köztartozása, 50 ezer forint állami támogatást kap a kassza beszerzéséhez.

TC 2014

Inkognitó riport a naiv autóvásárlóval, a karosszérialakatossal, aki újszerűként hirdet egy korábban totálkáros autót, és a márkaszervizzel, ahol megvásárlásra alkalmasnak találják a feltámasztott roncsot. Elolvasná? Kattintson!

Tuti tipp a fagyott szélvédőre

3 rész 20%-os ecet, 1 rész víz és már támadhatjuk is a jeges szélvédőt egy szórófejes palackkal. További tippekért irány a Spurman blog.

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A tankolás jövője

Teljesen máshogy kell majd hozzáállni az elektromos autók töltéséhez, mint most a tankoláshoz. Ha nem változik az emberek gondolkodása és nem lesz hatékony a szabályozás, akkor számos problémával szembesülhetnek az elektromosautó-használók, ha lényegesen többen lesznek, mint most - mondta a Napi.hu-nak Ungár János, a Magyar Elektormobilitási Szövetség elnöke. A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Norbi és Zengőék

Rendszeresen segítette korábbi csapata, a Zengő Motorsport fiatal versenyzőit Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság magyar sztárja. Továbbra is jó a viszonya Zengő Zoltánnal, a versenyeken rendszeresen találkoztak, de az év közös értékelése még várat magára. Részletek azInforádió műsorában.

A nap dala