Egy rendőr és egy BMW-s a net új sztárjai

2016.12.23. 06:30

Szép reggelt december 23-án, a Viktóriák neve napján. Ma van 128 éve, hogy Vincent van Gogh levágta jobb fülét, és ma 25 éve történt a rendszerváltozás idejének egyik első robbantásos merénylete, a Ferihegyi gyorsforgalmi úti merénylet. Egy kis adalék a karácsonyi hangulathoz:

Cukor

  • Még mindig vehetsz egy alig használt Alfa Giuliát harmincezer eurós kedvezménnyel. Egy baja van, a jobb hátulját kiütötték a helyéről. Bruttó 49 ezer eurót talán majd így is megér valakinek.  Képek és hirdetés itt.
  • Átlagos gyorshajtásnak indult egy BMW-s rohanása, aztán az év egyik legcukibb igazoltatásos videója lett a sztoriból. A sofőr a Wisconsini Egyetemre sietett, ahol előadást kellett volna tartania. A rohanásban beleszaladt egy rendőrbe, azonban az igazoltatásból egy idő után nyakkendőkötési szakkör lett. A büntetés mindentől függetlenül maradt, de jutott mellé szolgálunk is. 

Hírsaláta

  • Négyéves kutatási, fejlesztési, és innovációs (k+f+i) projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével, az 5,3 milliárd forint értékű fejlesztéssel továbbfejlesztik a gyár gyártási és logisztikai rendszerét, és minden eddiginél korszerűbb prototípust fejlesztenek - közölte a cég. A projekt megvalósításához 2,712 milliárd forint saját forrás áll rendelkezésre, amit az Európai Unió 2,596 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással dupláz meg. A fejlesztéssel az autógyárból, egyetemekből, non-profit kutatóhelyből és beszállítókból innovációs hálózat jön létre. A megvalósítás során a tervek szerint az esztergomi autógyárban hálózatba kapcsolják a hegesztőrobotokat, hatékonyabbá teszik a gyáron belüli, illetve a gyárat és a beszállítókat összekapcsoló logisztikai rendszert, előkészítik a lézerhegesztés bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejlesztenek a gépkocsigyártáshoz - írta a cég közleményében. A fejlesztések eredményeként a gyár korszerű, versenyképes, biztonságos tesztelt prototípust állít elő, amelynek súlya kicsi, fogyasztása és környezetterhelése csekély, karbantartási és javítási igénye minimális, széleskörű kényelmi és egyéb szolgáltatásokat nyújt a vezető és az utasok számára, továbbá a benne felhasznált anyagok 95 százaléka újrahasznosítható. (MTI)
A0D0098
  • Erősít a Ford Ausztráliában. A Ford Motor a következő három évben jelentősen, 200 millió ausztrál dollárral növeli kutatásfejlesztésre (K+F) szánt kiadásait Ausztráliában. Csütörtökön kiadott közleményében az amerikai autógyár jelezte, hogy jövőre az idei összegnél 150 millió ausztrál dollárral többet, 450 millió ausztrál dollárt szán formatervező tevékenységének fejlesztésére, és a következő három évben további 50 millió ausztrál dollárt fordít dizájn és tesztelési célokat szolgáló létesítményeinek korszerűsítésére. A Ford három kulcsfontosságú K+F központot működtet szerte a világban: egyet Detroitban, egyet Kölnben, egyet pedig az ausztráliai Melbourne egyik külvárosában, Broadmeadowsban. Ezek azok a központok, amelyek képesek az autótervezés minden fázisát végigvinni. A Ford, amely tavaly 6,7 milliárd dollárt fordított kutatásfejlesztési célokra világszinten, két hete jelentette be, hogy 2,8 milliárd dolláros hitelt vesz fel új technológiák kifejlesztésének céljából. Michael Rafferty, a Melbourne-i Egyetem műszaki karának docense szerint a Ford a többi nagy amerikai autógyárhoz hasonlóan lemaradt a versenyben, túl nagy, kissé divatjamúlt kocsikat gyártott, és még mindig azon igyekszik, hogy behozza lemaradását. (MTI)
  • Most, hogy idén már december 8-tól megvehetőek a jövő évi országos és megyei e-matricák, már 19 881 autós élt a lehetőséggel. A legkelendőbb kategória eddig a D1 megyei matricái, a legnépszerűbb megyék pedig Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyei matricák. (Napi.hu)

Anno december 23

Ma lenne hatvan éves az 1997-es Le Mans-i 24 órás győztese, ötszörös Formula-1-es futamgyőztes Michele Alboreto, ha nem halt volna meg 2001 áprilisában egy LMP-Audi tesztelése közben. Az akkor 44 éves olasz a hosszútávú versenyzésben éppen csak egyeduralmat szerzett Audival egy R8-ast tesztelt a Lausitzringen, amikor egy defekt miatt 300 km/h felett a szalagkorlátnak csapódott.

alboreto

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap, a hét, az év videója

Évek óta rajongva követem Casey Neistat munkásságát. A New York-i vlogger (szerintem a világ legkreatívabb embere) több vírusvideót csinált már a múltban. Ilyen volt például, amikor bringával nekiment egy biciklisávban álló New York-i rendőrautónak vagy amikor egy autó után kötve végigsnowboardozott a havas Manhattanen, de ami ezeknél nagyobb teljesítmény, hogy másfél éven keresztül vezetett napi vlogot a YouTube-on napi egy videóval, megszakítás nélkül. Ez a fazon csinált most egy új vírusvideót Lappföldön egy óriási drónon lógva. Ha még nem láttad, itt az ideje, ha pedig már hozzád is elért, ezen a  linken már ahogyan készültet is megnézheted. 

Jövőre!

Ezzel vége 2016 utolsó Hidegindítójának. Minden olvasónak kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánunk. Jövőre innen folytatjuk!

Coverimage desktop