Gyönyörű videó: újra jár az erdőben talált kisbusz

2017.01.05. 09:04

Szép reggelt január 5-én, az Edvárdok és Simonok neve napján. Ötvenkét éve ilyenkor 15 Celsius fokot, rekordmeleget mértek az Antarktiszon. Azaz tizenhat fokkal melegebbet, mint ami ma az országban várható: mínusz egy és mínusz hat fok között mozog ma a hőmérséklet az ország nagy részén.

Újra él a zombi kisbusz

Van tizenhárom szabad perced? Akkor mindet szánd rá erre a fantasztikus videóra Florian  George-ról és egy erdőben pusztuló 1955-ös VW Type II-ről. A kisbusz a dél-franciaországi hegyekben pihent, egy erdő mélyéről hozta el Florian. De nem vontatókötélen, annál ez szebb sztori.

RESURRECTION - Rescue of a VW 1955 panelvan - Forest find ! from AirMapp on Vimeo.

Forradalom vagy bukás?

Már bemutatott autójuk is van, a belső káoszról kiszivárgott hírek alapján viszont továbbra is inkább bukásszagú a Faraday Future jövője. A CES-en bemutatott FF91 köré írt az Index egy alaposat a titokzatos cég hátteréről: Vagy forradalmasítja az autóipart, vagy csúnyán elbukik.

Hírsaláta

  • Több, mint ötven százalékkal nőtt tavaly az elektromos autók értékesítése Spanyolországban. A spanyol autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ANFAC honlapján szerdán közzétett jelentés szerint tavaly 4746 teljesen elektromos hajtású autót értékesítettek az országban, 51,5 százalékkal többet, mint 2015-ben. A hibrid járművek eladása pedig 68 százalékkal 31 ezerre emelkedett. A teljesen elektromos és hibrid járművek aránya azonban a nagyarányú növekedés ellenére is mindössze 2,6 százalék a tavaly Spanyolországban forgalomba helyezett 1,147 millió autóhoz képest. A szervezet jelentésében felhívja a figyelmet az elektromos autók töltési infrastruktúrája fejlesztésének a szükségességére az elektromos autók elterjesztésének elősegítése érdekében. (MTI)
  • A Tesla megkezdte a lítium-ion akkumulátorok tömeggyártását a nevadai Gigafactory üzemben. A japán Panasonic Corp. vállalattal közösen kifejlesztett "2170 cells" típusú akkumulátor cellák a Tesla energiatároló termékeiben és az új "Model 3" elektromos autó szériában kerülnek alkalmazásra. Az akkumulátorokat először a Tesla háztartási Powerwall 2 és Powerpack 2 berendezéseibe építik be, majd a második negyedévtől a Model 3 elektromos autóba. (Napi.hu)

Végtagok nélkül a Dakaron

Egy húszezer voltos áramütés miatt mind a négy végtagját csonkolni kellett, mégis átúszta a Gibraltár-szorost. A Philippe Croizonról van szó, aki most egy nagyon speciálisan átépített autóval ott van a Dakar-ralin. A fura történetről bővebben az Indexen

Anno január 5

  • Ma 44 éve, hogy Richard Nixon jóváhagyta a Space Shuttle programot, azaz űrrepülők építését. Kilenc évvel később, 1981-ben meg is történt az első repülés a Columbia kilövésével.
  • Ma lenne 96 éves André Simon francia autóversenyző, aki arról maradt emlékezetes a sportstatisztikusok számára, hogy tizenkét Le Mans-i 24 órásából mindössze egy alkalommal ért célba.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Új kedvenc utazós YouTube-csatornámon, a Dylan Magasteren tűnt fel egy szuper riport. Egy lányról, Alexről szól, aki papája által átépített Westfaliában járja a világot kutyája társaságában.