Drága tuninggal lesz Jeep a Mahindrából

2017.01.31. 20:32

Új hónap, új klíma - szép reggelt ezen a mínuszoktól mentes szerdán, február 1-jén, az Ignácok neve napján. Ma 23 éve jelent meg az album idején még valóban punk rock Green Day első sikeres lemeze, a Dookie.

Mahindrából lesz a Grand Cherokee

Alig több, mint félmillió forintnyi rúpia, és nyugati SUV lesz az indiai kisterepjáróból. Az indidai Sunmac Automotive vállalja a nemes feladatot, egész konkrétan azt, hogy egy Mahindra TUV300-ra bárkinek ráhúzza az országban alig ismert Grand Cherokee stílusjegyeit. A 150 ezer rúpiáért alapos munkát ígér a műanyag tuningelemek gyártására szakosodott Sunmac. Nem elég, hogy az orron egész ügyesen hozzák a védjegynek számító hét nyílást, de még a Q3-as fényszóróit befaragják az orrba. Jut a farra embléma, a motorháztetőre nyújtás, amitől európai szemmel még mindig sántít az összkép, de Indiában ezzel valószínű már bőven lehet vagánykodni. További képek a galériában.

Viszlát ónos eső, viszlát mínuszok

A tegnapi országbénító ónos eső után esős szerda vár az országra. Hajnalban még több busz rövidített útvonalon jár, maradtak csúszós utak, de napközben már jóval melegebb lesz az elmúlt hetekben megszokottnál. A csúcshőmérséklet -1 és +7 között alakul, így hiába marad a csapadék, várhatóan kevés bajt okoz majd. 

Hírsaláta

  • Németországnak is kijutott az ónos esőből, az ország déli és keleti térségében több száz közlekedési baleset történt kedden. A bajorországi Regensburgban okozta a legtöbb bajt az ónos eső, itt szinte járhatatlanok az utak a tükörjég miatt. A 140 ezer lakosú városban több mint 50, térségében további bő 30 kisebb-nagyobb közlekedési baleset történt, az A3 autópálya egy szakaszát le is kellett zárni egy felborult kamion miatt. (Napi.hu)
  • Átadták a negyedik, utolsó P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, ami azt jelenti, hogy tegnaptól további ötszáz parkoló várja itt azokat, akik még a külvárosban letennék az autót. (Index)
14565363 05cbdf198e2646b2c888e7dd2437fe0d x
  • Folytatódik az M4-es építése, hamarosan Üllőtől Albertáirsáig lehet autózni a kétszer kétsávos szakaszon – írja a Napi.hu. A közel 30 kilométeres szakasz várhatóan 2019-re készül el. Több mint 52 milliárd forintba kerül, azaz kilométerenként 1,7 milliárdból, a kivitelező pedig a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. (Napi.hu)

Lejártak az éves matricák

Kedd éjfélig voltak érvényesek a 2016-os országos és megyei autópályamatricák. Mától már csak az idei matricákkal lehet használni a díjköteles autópályákat, autóutakat.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap művészete

... az élet a legnagyobb rendező. Julian Stratenschulte, a DPA fotósának képe 2017 januárjának utolsó napjáról, a Hannover-közeli Sehnde egyik parkolójából.

parkoló