Porsche-prototípusokkal együtt borult a tréler

2017.02.15. 08:46

Szép reggelt február 15-én, a Georginák, Alfédek, Szigfridek és Kolosok napján. A buddhizmusban a mai a Nirvána-nap ünnepe.

Cukor

Ha volna ilyen díj – az év kémfotói lehetnének azok a képek, amiket egy felborult tréleren lőttek a 911 992-es kódszám alatt futó prototípusáról. A 911 még évekre lévő új generációjáról van szó, ennek pihen két példánya az árokba dőlt tréleren. A tervek szerint az R8-as Audival sok alkatrészen osztozkodó Porsche leghamarabb 2019-re érkezik, valószínű a teljesen új hibrid hajtáslánc miatt a korán kezdett tesztidőszak. A baleset egyébiránt Svédországban történt, a fotós úgy tudja, az erős szél borította a porschés rakományt.

Hírsaláta

  • A következő modellévtől már csak elektromos Smartokat árul Észak-Amerikában a Daimler. A Daimler szóvivője a dpa hírügynökségnek megerősítette, hogy a Smart márkának kizárólag az elektromos modelljeit fogják értékesíteni az USA-ban és Kanadában. Az Egyesült Államokban tavaly 16 százalékkal kevesebb, 6211 Smart gépkocsit értékesítettek, Kanadában pedig mindössze ezer autó kelt el. Az idén szeptemberben induló új modellévre a márkakereskedők már csak elektromos modellekre adhatnak le megrendelést. Az elektromos autók részaránya Észak-Amerikában volt a legmagasabb a Smart eladásaiban - mutatott rá Annette Winkler, a Smart Automobile vezérigazgatója. Az Egyesült Államokban az eladott Smartok negyede volt elektromos 2014-ben, Kanadában pedig a fele 2015-ben. (MTI)
  • Jól kezdett a Skoda. Januárban éves összehasonlításban 2,4 százalékkal növelte eladásait a cseh Skoda Auto. A cég keddi közleménye szerint januárban világszerte 93 800 autót adtak el, a legnagyobb mértékben - 17,6 százalékkal - a közép-európai eladások emelkedtek. A legkeresettebb modell továbbra is az Octavia, amelyből januárban 37 400 darabot adtak el. Éves szinten azonban ez négy százalékos csökkenés. A második legnépszerűbb modell a Rapid, amelyből 17 700 darabot adtak el, 5,9 százalékkal többet, mint egy éve. A Superbből 13 500 darab kelt el, ami 37,2 százalékos emelkedés. (MTI)

Videón a Kresz Géza utcai csomaglopó

A Police.hu kiadott egy videót, amin egy futárszolgálat furgonjából pakol ki egy arra járó tolvaj több körben csomagokat. A lopás még február 1-jén történt, a XIII. kerületi Kresz Géza utcában. Az elkövető azóta nincs meg, így aki a videó alapján beazonosítja, az a 06-1-236-2800-as vagy a 06-80-555-111-es számon, illetve a 107 és 112-es központi segélyhívón keresztül jelentheti a rendőrségnek. (Police.hu)

Villanytaxi-uralom Budapesten?

  • Kemény lépésre készül Budapest, kiszórhatnak minden nem elektromos taxitírja a Napi.hu. A lap úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt javasolta a fővárosi önkormányzatnak, hozzanak olyan szabályozást, amely szerint Budapesten taxiszolgáltatást egy bizonyos türelmi idő elteltével csak zéró emissziós gépkocsival lehessen végezni. Meglepően szűk határidőkről van szó: az NGM levele szerint 2020-tól már ne lehessen taxiengedélyt kapni csak elektromos kocsira, 2023-tól pedig az engedéllyel rendelkező hagyományos kocsik engedélyét is bevonnák, vagyis onnantól csak zéró emissziós autókkal lehetne taxizni Budapesten. (Napi.hu)

Életkép a kanadai télből

A The Canadian Press fotósának, Darren Calabrese-nek a fotója az Új-Skócia tartománybeli Halifaxból, 2017. február 14-éről. A Kanada keleti részén leesett nagy mennyiségű hó miatt a térségben bezárt szinte minden általános iskola, felsőoktatási intézmény, állami hivatal, légi járatokat is töröltek, és a kép alapján úgy tűnik, az autózás sem egyszerű most arrafelé. 

rv

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

Az internet legjobb unboxing videója. A YouTube-on oly menő műfajt azt hiszem, a KLM a csúcsra vitte: a Boeing 787 Dreamliner nél még senki sem csomagolt nagyobbat ilyen videóban.