Új-Zélandon inkább ne legyél tahó motoros

2017.02.20. 07:46

Szép reggelt az év 51 napján, február 20-án. A mai az Aladárok, Álmosok és Szilvánuszok neve napja, egyben - úgy fest- a hét egyetlen eső- és felhőmentes napja lesz ez.

Cukor

A birkák, a végtelen zöld tájak és Peter Jackson mellett Új-Zéland a rögbi hazája. Sőt, egy vírusvideónak hála ez a mindentől távoli ország immár a rögbis rendőrök hazájaként is ismert lesz.

A példás letámadást bemutató rendőr kiléte nem ismert, de a helyi rendőrség szóvivője tisztázta, miért volt szükség az akcióra. A motoros már korábbi esetek miatt is ismert volt a hatóság előtt, de konkrétan a borítást megelőzően is balhézott. Egy bárban rongálta a berendezést és kötött bele a vendégekbe, aztán mikor elhajtott volna, arcába kapta a rendőrt. Ha Új-Zélandon jársz, maradj jó fiú.

Hírsaláta

  • Százhúsz kilométert vezetett apja kocsijával egy 11 éves fiú szombaton, mielőtt a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban három rendőrautó segítségével sikerült megállítani. A srác Luxemburgból indult, miután egy családi veszekedésre reagálva beült apja autójába, és elhajtott. Ezután valahogy eljutott balesetmentesen németországi Landstuhlig, ahol igazoltatni akarták, de ő tovább hajtott. Végül az autópályán kapták el. (Index.hu)
  • 11 780 új személyautó eladását tervezi Magyarországon idén a Suzuki. Ez 2017-ben is 11 százalékot meghaladó piaci részesedést biztosítana a márkának a megközelítőleg 103 ezer darabosra prognosztizált újautó-piacon. A márka legjobb éve 2008 volt, amikor 24 854 autót adtak el, a mélypont pedig 1598 darabbal 2011. Tavaly a Datahouse statisztikái szerint 11 266 új Suzukit adtak el a márkakereskedések, ezzel a Suzuki 11,67 százalékos részesedésével az első volt a személygépjárművek eladási listáján. A tavalyi jó eredmény elsősorban a Vitara váratlan sikerének köszönhető: 6538-at adtak el belföldön az Esztergomban gyártott modellből, amely a SUV-szegmensből 23,2 százalékos részesedést hasított ki. Népszerű volt a másik esztergomi modell, az S-Cross is, ebből 1643 darabot adtak el idehaza. Idén az új Ignis dobhat az eladásaikon, az Indiában gyártott kisautóból 1000 eladást remélnek idén. (MTI)

Anno február 20

Ma 96 éve született John Glenn űrhajós, az első amerikai, aki megkerülte a Földet. Ezt az útját harminchat évvel követte egy másik, 1998-ban, a Space Shuttle fedélzetén újra repülhetett. 77 éves volt, amivel máig ő a legidősebb ember, aki az űrben járt. A tavaly decemberben elhunyt Glenn tartalmas pályafutásáról az Index készített nagyképes portrécikket halála után:

Miért araszolnak a budapesti villamosok?

Ijesztő mértékben lassabb a villamos Budapesten, mint mondjuk a német városokban, pedig a kötött pályától mást várhatnánk. A kozlekedesiklub.blog.hu pontokba szedte és alaposan kielemezte a területeket, ahol időt veszít a hálózat, íme: Miért lassúak a villamosok Budapesten?

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap videója

A driftelő dobozos. Egy BMW M5-féle V8 kellett, némi átalakítás a felfüggesztésben, na meg a havas pálya, de a végeredmény ijesztően természetes. Reklámvideót csak így.