Megható történet az egymilliót futott Audival

2017.03.03. 08:51

Autókat szeretni, vagy úgy általában tárgyakhoz kötődni a többség számára érthetetlen dolog, de ha valaki éves szinten 100 ezer kilométer körül hajtja autóját munkája miatt, kialakul egyfajta kötődés. Laurent Dessmare is így volt az A4-es Audijával, de neki volt egy álma is, mégpedig, hogy a le mans-i versenypályán lépje át az egymilliomodik kilométert. Mivel Le Mans-ban él, erre még akár esélye is lehetett volna, ám bénulással járó betegsége miatt egy ideje nem vezethet. Végül Lauerent gyerekei felkeresték az Audit, hogy segítsenek édesapjuk álmának megvalósításában, a cég pedig azt a Benoît Tréluyer-t küldte, aki csapatával háromszor vitte sikerre itt az Audi versenyautóit Le Mans-ban. Nyilván van a videónak némi reklámértéke, de az Audi meglepetés mégis inkább egy igazán emberséges gesztus:

Tegnap

Már megint a Tesla

Mivel folyamatos viták övezik a Tesla önvezető rendszerének létjogosultságát, egy-egy balesetet komoly figyelemmel követnek a vevők és az iparág is. Ez a felvétel Amerikában készült, és az látható rajta, hogy egy Model S nekicsapódik egy sávelválasztónak egy lehajtónál. A sofőr állítása szerint a baleset előtt az autóra bízta a vezetést, ám az nem bírt mit kezdeni a sávelválasztóval és nekicsapódott. Sérülés nem történt, mert bár a kormány és a térdlégzsák kinyílt, a sofőr néhány zúzódással hagyta el a helyszínt. Az autót valószínűleg az zavarta meg, hogy az utólag felfestet sárga útjelző egyenesen az elválasztóba vezetett. 

Ezen a napon

  • 170 éve született Alexander Graham Bell skót származású amerikai fizikus, a telefon feltalálója. 
  • 95 éve született Hidegkuti Nándor, az Aranycsapat játékosa. 
  • 36 éve született Nagy László kézilabdázó, a kézilabda-válogatott egykori kapitánya. 

Kínában bekeményítenek

Pekingben olyan mértékűvé vált a légszennyezés, hogy a városvezetés kemény lépésre szánta el magát: a városban szolgáló 70 ezer benzines taxit elektromosra akarják cserélni. A váltás költsége 1,3 milliárd dollár lenne, és bár egyelőre csak tervezetről van szó, még az sem tiszta, hogy mekkora fejlesztésre van szükség a töltőhálózatban. A város 2014-ben 200 darab elektromos taxit helyezett forgalomba, és egyes sofőröknek hat órát is várnia kellett a töltésre. A Kaliforniai Egyetem kutatói szerint csak Kínában 1,6 millió ember hal meg évente légzőszervi megbetegedések miatt, ami a légszennyezésre vezethető vissza. 

Jön a tavasz!

Csapadék a mai nap folyamán nem várható, és a hőmérséklet is 10-16 fok között alakul délután. A legtöbb napsütésre keleten számíthatunk, a szép időt csak kisebb fátyol- vagy gomolyfelhők zavarhatják meg, és fronthatástól sem kell tartanunk.

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig a következő hírt adta az Útinform:

  • 43-as főúton, Szeged-Szőregnél egy autóbusz és egy személygépkocsi karambolozott. A 6-os km-nél félpályás lezárás van érvényben.

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

14 évvel ezelőtt egy rapper sikerei csúcsára ért, és ez annyira jól sikerült neki, hogy már életében önéletrajzi-ihletésű filmet forgattak róla. A film Oscart kapott a legjobb eredeti filmzene kategóriában, de a legenda szerint Eminem nem ment el a díjátadóra, mert inkább rajzfilmeket nézett a kislányával. Akárhogy is a Loose Yourself ugyanakkorát szól ma, mint akkor: