Gyermekkórháznak csinált autót a Rolls-Royce

2017.03.06. 07:14

Jó reggelt kívánunk március hatodik napján. Hétfő van, az Inezek ünneplik névnapjukat, és ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap is. Az előrejelzések szerint napközben akár 14 Celsius fokos maximum is lehet, de esernyőt azért tartsunk magunknál, megvan az esélye a csapadéknak. Mielőtt viszont beleugranánk az újabb munkahét taposómalmába, itt a friss Hidegindító!

Hírsaláta a reggeli mellé

 • Gyermekkórháznak készített autót a Rolls-Royce. A kiskocsit mintegy 400 óra munkával sikerült összeállítani. Villanymotorja 16 km/h-s sebességig képes gyorsítani a járművet, de akár 6 km/h-ra is korlátozható a tempó. A maszk kialakításával és az embléma elhelyezésével igyekeztek az igazi Rolls-Royce-okéhoz hasonló dizájnt adni a játéknak is. Az autógyártó ezzel a St. Richard's kórház kis betegeinek vidámabb gyógyulását próbálja elősegíteni. (carthrottle)
 • Már majdnem kész a Toyota új amerikai főhadiszállása a texasi Planóban. Ezzel párhuzamosan a kaliforniai Torrance-ben kiürül a régi központ, amelyet fel is kínálnak eladásra. Az ár 150 millió dollár lehet. A japán márka vezetői remélik, hogy egyben talál majd gazdára a komplexum. (motor1)
 • Lezúzott egy sávelválasztót az önvezető módban közlekedő Tesla. A Model S Texas közelében szenvedett balesetet, miközben Autopilot rendszere be volt kapcsolva. Messzemenő következtetéseket persze nem kell ebből levonni - mindössze annyi a lényeg, hogy egyelőre csak önvezető funkciókkal rendelkező autókról beszélhetünk, nem teljes önvezetésről. Így pedig fontos, hogy a rendszer megkapja a kellő felügyeletet. (carthrottle)

Anno – március 6.

 • Tizenöt éve, 2002-ben ezen a napon tartóztatták le a balástyai rémet, Szabó Zoltánt.
 • 1977-ben, vagyis éppen negyven esztendeje kötötték meg az amerikai-egyiptomi gazdasági-, kereskedelmi- és hitelegyezményt.
 • 1902-ben alapították a világ egyik legnépszerűbb és legeredményesebb futballklubját, a Real Madridot.
 • 240 éve helyeztette Budára a nagyszombati egyetemet Mária Terézia.

Totalcar retró

 • Napra pontosan tizenöt évvel ezelőtt egy nagyon racionális autó járt nálunk. A Toyota Corolla Wagon tesztjét itt olvashatják el.
 • Öt éve pedig egy igazán kicsi városi autót próbáltunk: a Škoda Citigót. Hogy milyen volt? Erre tessék a válaszért.

Hétvége a Totalcaron

 • Némi szünet után visszatért a Totalcarra a Szerszám Szombat: ezúttal a blankoló fogó használatáról volt szó.
 • Sipos úr pedig végre nekilátott az Octavia vezérléscseréjének. Ha lemaradtál arról, hogy mire jutott, itt pótolhatod be.
 • A vasárnap reggel a hagyománytisztelet jegyében egy tartalmas Csikós-poszttal indult, amelyben előkerültek az Alfa 33 nyűgjei.
 • Ezt követően pedig egy önjáró takarmánykeverő kiosztókocsit mutattunk be a Nagyvas rovatban.

Mai műsor

"Mennyit bír egy klasszikus hot hatch, és miért tart három óráig megtenni hatvan kilométert? Megvettük, amit még mi sem merünk" - folytatódik a Rulettkerék ötödik szériája, és már szívunk is.

Cukor

 • A Porsche mostanában ráállt a top5-ös videókra, mi pedig ennek igazán örülünk. Mutattak már különleges autókat és bestiális motorhangokat is, most pedig az öt legritkább gyári Porschét ismerhetjük meg.

Közlekedési koffein

 • Hegyeshalomnál az M1-es autópálya, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és belépő forgalom folyamatos, nincs fennakadás a közlekedésben.
 • Országszerte borult, felhős az ég, északkeleten elszórtan szemerkél vagy esik az eső.
 • A gyorsforgalmi, fő- és mellékutak burkolata a korábban csapadékkal érintett területeken vizes, nedves, a Dunántúl északnyugati részén száraz vagy felszáradóban van.
 • A látási viszonyok mindenütt jók.
 • Általában szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap képe

Pocsolyában tükröződik az ötödik Rulettkerék autó, Bicske határában, az első lerohadás alkalmával. Csikós követte el a fotót.

A nap száma

1999 márciusában - igaz, annak végén - adta ki a Green Day a Nice Guys Finish Last című számot. A nóta a Nimrod című albumon szerepelt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.