Az autó, amihez komoly szerszámosláda jár

2017.03.16. 08:39

A Dodge Challenger Demon marketing kampánya most ért oda, hogy már egy szerszámos ládára is rávetik magukat az érdeklődők. Az ötlet persze nem rossz, hiszen így mutatnak is valamit meg nem is, mellesleg lehet hangsúlyozni azt, hogy a Demon versenypályán lesz igazán az elemében. A dragversenyzés hatalmas népszerűségnek örvend Amerikában, a dobozban pedig minden benne lesz, ami szombat este kell a 402 méter rajtjánál. Csavarbehajtó, emelő, nyomatékkulcs, guminyomás mérő és még pár apróság. Az eddig elejtett morzsák alapján a Demon a már eleve 700 lóerős Hellcat még erősebb, könnyebb és versenyre felkészített változata lesz, persze ezek csak tippek. Viszont nem kell már sokat aludni, legkésőbb április 11-én miden kiderül.

DG018 111CLl83v7hj8q7u4din2pd6m3p2q5m (1)

Tegnap a Totalcaron

Elektromos Lambo?

Egyre nagyobb teret hódítanak az elektromos sportkocsik, nem hiába, hiszen a villanymotorok azonnal rendelkezésre álló nyomatékával elképesztő gyorsulást lehet elérni. Stefano Domenicali a Lamborghini vezetője a Genfi Autószalonon adott interjút a Reutersnek, hogy bár érdekelt az elektromos hajtás Lamborghinikbe való átültetésében, ez nem a közeljövőben fog megtörténni. Domenicali azt mondta, hogy szerinte még nem tart ott a technológia azzal kellően könnyű és agilis autót építhessenek, ezzel valószínűleg a jelenleg még túl nehéz akkumulátorokra céloz. Állítása szerint 2025 előtt nem jelenhet meg teljesen elektromos Lamborghini. Plug-in hibrid fronton viszont más a helyzet, hiszen a jórészt közös Volkswagen alapokra épülő Lamborghini Urus hobbiterepjáróból lesz konnektorból tölthető változat.

buyers guide - lamborghini huracan 2014 - front quarter

Vége a szabadnapnak, jön a jó idő

Országszerte kisüt a nap, felhők csak elszórtan képződhetnek. Csapadék így sem várható, de erős északnyugati szélre számíthatunk. Fronthatás nem várható, a legmagasabb hőmérséklet viszont 11 - 16 fok között alakul. 

Egy kilincs miatt is visszahívnak

A Ford Mustang 2017-es kiadását érinti a probléma, amelyek 2017 január 13. és 31-e között készültek Flat Rock városának üzemében. 5756 autóban merülhet fel a probléma, hogy miután kinyitják a belső ajtót, a a kilincset nem húzza vissza a rugó, aminek ez lenne a dolga. Önmagában ez nem tűnhet drámai problémának, viszont oldalütközés során előfordulhat, az ajtó belülről nyithatatlanná válik, ami komoly sérülésekhez vezethet. A javításokat a viszonteladók végzik el a belső kilincs cseréjével, természetesen a vevőknek ez egy fillérjébe sem fog kerülni. 

DG018 111CLl83v7hj8q7u4din2pd6m3p2q5m

Ezen a napon

  • 496 éve Magellán felfedezte a Fülöp-szigeteket. 
  • 90 éve született Vlagyimir Komarov ezredes, kozmonauta, az űrhajózás első kozmikus áldozata.
  • 22 éve Norman Thagard első amerikaiként látogatott el az orosz Mir űrállomásra. 

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig a következő eseményekre hívja fel az Útinform:

  • Élénk a forgalom a fővárosba vezető főbb útvonalakon. Telítettek a sávok az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól befelé, a 10-es főúton az ürömi elágazás előtt, valamint az M2-es autóúton a gödi felhajtónál.
  • Lassú a haladás Dunaharasztinál az 51-es és az 510-es főúton, valamint Halásztelektől befelé a II. Rákóczi Ferenc úton.
  • Székesfehérvárnál, a 8-as és a 63-as főutak körforgalmú csomópontjában baleset miatt rendőrök irányítják a forgalmat. Lassabb haladásra kell számítani.
  • Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán a 26-os km-ben lévő Tárnoki pihenőhelynél lezárták a töltőállomást.
  • Az M43-as autópályán, Románia felé a csanádpalotai határátkelőhely előtt közel 15 km-es kamionsor torlódott fel a szélső sávon. A teherforgalomban közlekedők 60-120 perc várakozásra számíthatnak.
  • A 42-es főúton az ártándi határátkelő előtt több km-es kamionsor alakult ki, emiatt a teherforgalomban közel három óra a várakozási idő.

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Jimmy Hendrix All along the watchtowerje egy feldolgozás, nem kisebb embertől vette kölcsön, mint Bob Dylan. Ő maga motorbalesete után írta, alapja egy baljós folkdal.