Ezek a legnépszerűbb márkák

2017.03.17. 09:08

Március 17-én, Gertrúd napján kezdődik a Hidegindító. 1887-ben ezen a napon egy súlyos kólikaroham elvitte Kincsemet a legyőzhetetlen csodaversenykancát, 1992-ben népszavazást tartottak Dél-Afrikában amely véget vetett a feketéket hátrányosan megkülönböztető Apartheid korszakának, 2002-ben Ralf Schumacher megnyerte a maláj nagydíjat. A nap szülöttei Nat King Cole amerikai énekes, dalszerző és Kurt Russel amerikai színész.

2

Autóipari hírsaláta

Négy éven belül elkészül a BMW teljesen önvezető autója, jelentette be Elmar Frickenstein a cég önvezető rendszerek fejlesztéséért alelnöke. A BMW robotpilótái közt, az Egyesült Államok közlekedési hatósága az NHTSA öt plusz egy szintű besorolása szerint lesz olyan, amely emberi beavatkozás nélkül elnavigál bármilyen útvonalon az elindulástól a megérkezésig, vagyis az ötös szintnek felel meg, de lesz hármas besorolású is, amely nagyjából azt tudja majd, mint a mai Teslák. (Autonews)

A Lexus és a Buick vásárlói a legelégedettebbek az Egyesült Államok autósai közül a J.D. Powers legfrissebb felmérése szerint. Az előbbi, a maga 874 pontjával áll az Audi előtt a prémiummárkák rangsorában, ugyanitt egyébként negyedik helyen áll a Porsche, míg az amerikai márka a Minit előzi meg a tömeggyártók közt. A két lista elsősorban azt mutatja, hogy az autóvásárlók milyen kiszolgálást kapnak a vásárlás utáni években, vagyis mennyire elégedettek például a szervizzel. (Autonews)

07 A303297

Karl Thomas Neumann, az Opel elnöke megtarthatja pozícióját azután is, hogy a cégben nemrég többségi tulajdonrészt szerzett a francia PSA csoport. Neumann a német Auto- motor und sport szaklapnak tett nyilatkozata szerint az Opel továbbra is megtarthatja önállóságát a cégvezetés, a formatervezés illetve a fejlesztések terén, de néhány éven belül már nem az eddigi tulajdonos, General Motors platformjaira építik majd modelljeiket, hanem a PSA-éra. A következő években egy, az Insignia méretosztályába tartozó SUV-t és az Ampera-e mellé fejlesztett további elektromos autókat ígért az elnök, melyek egy nagyszabású modelloffenzíva elemeiként kerülnek piacra. (Autonews)

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.

A Subaru, amire már te sem emlékszel

Egyetlen mondatot idézek Csikós Zsolt, nyolc évvel ezelőtt megjelent cikkéből: "Az autót, amely annyira sarkos volt, hogy élein csikorgott a szél, amely ha üvegből lett volna, prizmaként bontotta volna tán a fényt, amelyből ha egy nagojai bontóban egymásra pakoltak tízet, készen is volt a helyi középcég irodaháza; nos, azt az autót úgy hívták: Subaru XT."

Ma még jó lesz nekünk

Az Időkép szerint ma túlnyomóan napos időre készülhetünk, de a délutáni órákban egy közeledő hidegfront hatására egyre inkább megvastagszik a felhőzet, késő este az északi, északnyugati tájakon már gyenge eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél. Délután 13-19 fokig melegedhet a levegő. A nyugati tájakon lesz melegebb, itt akár a 20 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet.