2017.03.22. 08:37

Március 22. van, szerda, Beáták, Csillagok és Oktávok névnapja. A nappali hőmérséklet 19, az éjszakai 7 fok körül alakul. 1992-ben ezen a napon rendezték az F1-es Mexikói Nagydíjat, a győztes Nigel Mansell lett a Williams Renault-val. Ma van a Víz Világnapja, illetve a Magyar Fordítók és Tolmácsok napja.

A nap videója

A felemelkedő Jeep Grand Cherokee, azaz a Hum Rider, a Verizon telekommunikációs cég nevéhez köthető. Szériagyártásról szó sincs, a Thinkmodo által készített videó célja, hogy a videóval felhívják a figyelmet a Verizon felhő alapú megoldásaira.

Helló Gina!

Ginának nevezte el új versenygépét Sebastian Vettel, a Forma-1-es Ferrari csapat négyszeres világbajnoka, ami a Regina rövidebb formája. A név magyarul királynőt vagy uralkodónőt jelent. Vettel hagyományosan női neveket ad autóinak, ezeket mérnökeivel közösen választják ki. A Red Bullnál töltött első évében, 2009-ben Kate és "Kate's dirty little sister" névre keresztelte a két versenyautót, majd 2010-ben Luscious Liz és Randy Mandy volánja mögött szerezte meg első vb-címét. Hat éve Kinky Kylie lett a nyerő, majd 2012-ben egyszerűen csak Abbeynek, 2013-ban Éhes Heidinek, 2014-ben Suzie-nak, 2015-ben Evának, tavaly pedig Margheritának nevezte autóját.

Túlélni Izlandot - egy MG-vel

A Petrolicious friss videójából kiderül, hogy miért lehet szerelembe esni egy MGB GT-vel:

Rekordévet zárt a Scania

A Scania nettó értékesítési árbevétele rekordszintűre, közel 104 milliárd svéd koronára nőtt. Az átadott tehergépkocsik és autóbuszok száma is minden idők legmagasabb szintjét érte el. A szolgáltatások árbevétele rekordot döntve közel 22 milliárd svéd koronát tett ki, ami 5 százalékos növekedés. A nagyobb volumenű európai járműértékesítésnek és a szolgáltatások növekvő árbevételének pozitív hatását azonban részben negatívan befolyásolta a valutaárfolyamok kedvezőtlen alakulása, Latin-Amerikában (főként Brazíliában) a kiszállítások csökkenő mennyisége, valamint a Scania új tehergépkocsi-generációjával kapcsolatos beruházások jelentős költsége.

TCTV Retro

Óda az Accordhoz egyenesen 2003-ból, Karottától:

Dízelesek, ideje tankolni!

Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott. A csökkentéssel a gázolaj átlagára 364 forintra mérséklődött, a benziné 355 forint maradt. A benzin március 1-je óta 13 forinttal lett olcsóbb. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!