2017.03.30. 08:01

Március 30. van, csütörtök, Zalánok és Amadék névnapja. A nappali hőmérséklet 20, az éjszakai 3 fok körül alakul. 2009-ben ezen a napon startolt el a Malév első Jászvásárra tartó Q400-as gépe.

A nap képe

Colin Chapman
Colin Chapman

Nem lehet a közteres kamerák alapján bírságolni

A rendőrség kommunikációs szolgálata tudatta: a közterület-felügyelet által alkalmazott kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményrendszernek, így a jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságkiszabás kizárt.

Kifejtették, hogy ha a gépjármű üzembentartója, akit megbírságoltak, nem veszi ezt tudomásul, közigazgatási hatósági eljárás indul, amit a jogszabályok szerint a rendőrség folytat le. Ebben a rendőrség a közterület-felügyelet által készített felvételek alapján megindítja az eljárást a jármű üzembentartójával szemben, és igyekszik kideríteni, hogy ki vezette a járművet.

Bár a kameraképeket bizonyítási eszközként felhasználhatják, a jogszabályi nem megfelelőség miatt az objektív felelősség megállapítására nem alkalmasak. Emiatt, ha a járművezető személye ismeretlen marad az eljárás során, akkor az üzembentartóval szemben nem lehet szankciót alkalmazni.

Alfa-pornó a Petrolicioustól

F1

  • 1974 – Dél-Afrikai Nagydíj, Kyalami - Győztes: Carlos Reutemann Argentína (Brabham Ford)
  • 1980 – Amerikai Nagydíj - Nyugat, Long Beach - Győztes: Nelson Piquet Brazília (Brabham Ford)
  • 1997 – Brazil Nagydíj, Interlagos - Győztes: Jacques Villeneuve Kanada (Williams Renault)

 TCTV Anno

Tegnap ünnepelte 9. születésnapját Winkler Opel Meriva 1.7 CDTI tesztje. Ez remek alkalom (újra) megnézni:

A nap dala

1945-ben ezen a napon született a "Lassúkezű" Eric Clapton Grammy-díjnyertes brit gitáros, énekes, zeneszerző. Boldog születésnapot kívánunk neki!

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!