Tovább szigorodnak a környezetvédelmi normák

2017.04.06. 08:01

Április 6. van, csütörtök, Bíborkák, Vilmosok és Atlaszok névnapja. 1973-ban ezen a napon bocsátották fel a Pioneer-11 űrszondát. Ma közepesen felhős idő várható, nappal 12, éjszaka 9 fok körüli hőmérséklettel. Üveket becsatolni, ez a Hidegindító!

A nap képe

uaz

Részletek a Menetszél blogon.

Tovább szigorodnak a környezetvédelmi normák

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők ajánlásokat fogadtak el az autóiparban előforduló csalások megelőzése érdekében, valamint szigorították a típusjóváhagyásra vonatkozó környezetvédelmi és biztonsági szabályokat. A tájékoztatás szerint, miután az Európai Bizottság és a tagállamok egy évtizede tudják, hogy a tesztmérések eredménye és a tényleges nitrogén-oxid kibocsátás lényegesen eltérnek egymástól, sürgősen javítani kell az új autókkal kapcsolatos teszteken és ellenőrzéseken a levegőminőség és közegészség védelmében. Továbbá arra hívták fel a figyelmet, hogy egyetlen uniós vagy tagállami hatóság sem keresett eszközöket a gyakorlat megszüntetésére és rendszerint csak irányadó típus jóváhagyási vizsgálatokat végeztek.

Ma a TC-n

"Ugyanakkora, mégis jóval tágasabb. Ha minden igaz, nem lesz érezhetően drágább, mégis sokkal többet beletömnek. Továbbviszi az Ibiza-féle formai géneket, mégis szintet lép designban. Ugyanakkor csendesebb, agilisebb, kényelmesebb... jobb." - ha kíváncsiak mégis mit rejteget az új Seat Ibiza, olvassák el Csikós Zsolt mai cikkét.

Állami támogatást kap a nagyszombati PSA

Állami támogatást kap a PSA Peugeot Citroen nagyszombati üzeme a Peugeot 208-as modellt 2019-ben leváltó új modell gyártásának az előkészítéséhez - számolt be a szlovák Sme napilap. A lap úgy értesült, hogy a gazdasági minisztériumnak a kabinet elé döntésre beterjesztett javaslata szerint adókedvezmény formájában részesítenék 19 millió euró támogatásban a PSA autógyárat. A PSA a maga részéről 165 millió eurót fordít az új modell gyártásához szükséges kapacitásbővítő beruházásra, amivel 420 új munkahelyet is létrehoz. A támogatás kritikusai szerint egy új munkahely létrehozása így 44 ezer eurójába kerül a szlovák kormánynak, ami jóval magasabb a munkahelyteremtés megszokott átlagos költségénél.

A nap hangja

Ma a TB-n

Pontosabban a Robogó blogon. Gróf Miki folyamatosan nyúzza a Geart, most pedig elérkezett a 44 ezres szerviz ideje. Ha kíváncsiak, hogy sikerült megnövelni a robogó végsebességét, kattintsanak.

Michelisz - Marokkó

"Jelentős célokkal utazom Marokkóba. Régebben nem tartozott ez a helyszín a kedvenceim közé, de amióta átépítették a pálya nyomvonalát, sokkal barátságosabb lett a szememben. Már tavaly is elmondtam, és ez idén sem változott: a marokkói az egyik legkedvezőbb pálya a Hondának a versenynaptárban. Sok lassú kanyar és egyenes vonalú fékezés jellemzi, ezekben pedig a mi autónk kifejezetten erősnek számít." - a közelgő Marokkói versenyről, a M1RA-ról és nem rég született kislányáról is írt Norbi legutóbbi posztjában. Ezúton is gratulálunk!

F-1 Anno

  • 2003 – Brazil Nagydíj, Interlagos - Győztes: Giancarlo Fisichella Olaszország (Jordan Ford)
  • 2008 – Bahreini Nagydíj, Sakhir - Győztes: Felipe Massa Brazília (Ferrari)

Májusban megkezdődik az M25-ös autóút építése

19 kilométernyi új nyomvonalú 2x2 sávos út épül, közvetlen csatlakozással az M3-as sztrádához, csomópontokkal és egy új szakasszal, Andornaktálya elkerülő útjával. Az andornaktályai elkerülő út kivitelezése, valamint a 252-es számú főút rekonstrukciója májusban megkezdődhet, ennek az ütemnek a kivitelezése nettó 5,4 milliárd forintba kerül. További részletek az Index hírében.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!