Csalós dízelt milliós kedvezménnyel

2017.04.20. 07:26

Jó reggelt kívánunk április huszadikán, csütörtökön. A Tivadarok ünneplik névnapjukat. Annyira szélsőséges időjárásra talán nem számíthatunk, mint a tegnapi, de az ablakon kinézve sajnos nem túl hívogató a látvány. Sebaj, már csak két munkanap, ráadásul itt a Hidegindító is, hogy segítsen a kezdésben.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Komoly kedvezménnyel árulja a kijavított csalós dízeleket az Egyesült Államokban a Volkswagen. Mintegy 11 ezer, 2015-ben gyártott autóról van szó, amelyek a módosítás után megfelelnek az EPA előírásainak: van köztük Beetle, Golf, Jetta és Passat, de mindegyiket az EA288 kódú kétliteres TDI hajtja. Az árleszállítás mértéke nem mindegyiknél egyforma, de egyes esetekben akár 8500 dollár (közel 2,5 millió forint) is lehet. (carscoops)
  • Elkészült az első Ingenium benzinmotor a Jaguar központi motorgyárában. A britek egymilliárd fontot toltak az Engine Manufacturing Center fejlesztésébe, hogy előkészüljenek a termelésre. Az első példány egy kétliteres sornégyes volt - ezeket nyártól építik majd a Jaguar és a Land Rover modelljeibe. (motor1)
  • Szokatlan Smartot mutatott be a Mercedes a Sanghaji Autószalonon. A ForFour úgynevezett Crosstown Special csomagot kapott, amely levehető műanyag elemeket tartalmaz - ezeknek terepen vehetjük hasznát. Mármint könnyű terepen, mert amúgy a hasmagasságot nem emelték, sőt egy centivel lejjebb is ültették az autót. A kilencszáz köbcentis, kilencven lovas motoron nem változtattak, ahhoz ötgangos kézi váltó jár, de hatos automatát is választhatunk. A kereskedésekbe júliusban jut el a Crosstown. (motor1)

Anno – április 20.

  • 1992-ben e napon nyílt meg Sevillában a huszadik század utolsó egyetemes világkiállítása.
  • 1990-ben a Csehszlovák Szövetségi Gyűlés Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaságra változtatja az ország elnevezését.
  • 1964. április 20-án indult el a BBC Two tévécsatorna.
  • 1792-ben a forradalmi Franciaország hadat üzent a Habsburg Birodalomnak.
  • Forma-1-es futamból egy esett erre a napra: 2003-ban, Imolában Michael Schumachert intették le elsőként.

Totalcar retró

  • Öt évvel ezelőtt Kia Ceedet teszteltünk. Valóban olyan jó az alapmodell, hogy nem éri meg felextrázni? A választ Stump Bandi cikkében találják meg.
  • Három éve pedig Csikós szívott epikusat a Bianchival. Ha újraolvasná, itt megteheti.

Tegnap a Totalcaron

  • Göbölyös doktor eljátszott a gondolattal: tényleg hülye az, aki új autót vesz? Kinek érdemes, és kinek nagyon nem? Ha általános érvényű megoldást nem is, de gondolatébresztőt mutatunk.
  • Sturcz Antiék szakadó hóban folytatták ausztriai bringatúrájukat. Nem volt könnyű dolguk, legújabb kalandjaikat itt olvashatják.
  • Este pedig a Budapesten kigyulladó török buszokról is írtunk. Vajon miért nem működött a tűzoltó-berendezés a második esetben?

Mai műsor

Életmentő sorozatunk folytatódik, a Nepperpercekből ezúttal kiderül, milyen papírokat kell kapnunk, ha kinti, és milyeneket, ha magyarországi autót veszünk, illetve mik a buktatók.

Cukor

  • Oké, ez nem annyira szívhez szóló, mint a múltkori miurás hókocsizás, de azért nem rossz. Az olaszországi Livigno környékén mutat be páros gyakorlatot egy Lamborghini Aventador S és egy repülőgép.

Közlekedési koffein

  • A 82-es főúton Zirc és lázi elágazás között (a 22-es és 46-os km között) a kidőlt fák miatt teljes útzár van érvényben. Aki teheti, annak érdemes lehet már Győrtől a 81-es főutat választani.
  • Az M1-es autópályán Hegyeshalomnál a határátlépőnél a ki és belépő forgalom zavartalan. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

1970-ben ezen a napon jelent meg a Creedence Clearwater Revival Up Around the Bend című száma. Később Elton John, majd a finn Hanoi Rocks is feldolgozta.