Lehet-e kamera alapján büntetni? - kérdezi a polgármester

2017.05.05. 09:16

Május 5. van, péntek, Györgyik és Angeluszok névnapja. Az ég felhős lesz, a nappali hőmérséklet 21, az éjszakai 10 fok körül várható. 1835-ben ezen a napon nyitották meg Brüsszel és Mechelen között az európai kontinens első közforgalmú vasútvonalát, 1942-ben pedig ezen a napon született Ötvös Csöpi, a magyar Bud Spencer, azaz Bujtor István.

A nap videója

Közlekedési koffein

Több mint egy napig le lesz zárva Budán a rakpart egy hosszú szakasza a hétvégén. Szombaton 0 órától vasárnap reggel 8 óráig lezárják a Műegyetem rakpartot a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, valamint a budai alsó rakpartot, a Valdemar és Nina Langlet rakpartot és a Raoul Wallenberg rakpartot az Erzsébet híd és a Rákóczi híd között. Tilos megállni szombaton 0 órától vasárnap délig a Műegyetem rakpart teljes területén a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig, ezenkívül a Valdemar és Nina Langlet rakpart mindkét oldalán a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között - olvasható a közleményben. Szombaton rendezik az 5. Dunai Regatta sport-, zenei és kulturális fesztivált.

A polgármester beleáll

"Piros lámpánál megálló autót, záróvonalon keresztül megelőzi, túloldalon, záróvonalon kanyart levág. Pár tized másodperc kellett volna csak a balesethez. A közterületi kamera képeit látjátok. Az Újpesti Önkormányzati Rendészet a feljelentést megteszi a Rendőrség felé. Kíváncsi leszek a fejleményekre. Lehet-e kamera alapján büntetni? Mert ugye egyetértünk abban, hogy ez ultra gáz!" - írta Wintermantel Zsolt,  Újpest polgármestere a Facebook oldalára. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

F-1 Anno

  • 1985 – San Marinói Nagydíj, Imola - Győztes: Elio de Angelis Olaszország (Lotus Renault)
  • 1996 – San Marinói Nagydíj, Imola - Győztes: Damon Hill Nagy-Britannia (Williams Renault)

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin és a gázolaj átlagára egyaránt 350 forintra mérséklődött. Legutóbb vasárnap változott az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin 4, a gázolaj 3 forinttal lett olcsóbb.

Jól megy a BMW-nek

A bajor gyártó jelentős profitnövekedést ért el a március végével zárult első negyedévben - derül ki a vállalat friss adataiból. A vállalat 2,15 milliárd euró nyereséget ért el az első negyedévben, 31 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában (1,64 milliárd euró). A BMW első negyedéves bevétele éves összevetésben 12,4 százalékkal emelkedve, 23,448 milliárd euróra nőtt. A kedvező adatok az európai, észak-amerikai és az ázsiai eladások növekedésének, valamint a SUV és a 7-es sorozatú modellek iránti kereslet bővülésének köszönhetők.

IMG 4365

A jelentésben kiemelték, hogy a BMW az elektromos járművek piacán növelni kívánja jelenlétét. A BMW az i3 és az i8 elektromos modellek eladását csaknem 20 ezerre növelte az első negyedévben. Bár ez még csupán az összeladás 3 százaléka, a vállalatvezetés reményei szerint a cég az idén több mint 100 ezer elektromos modellt értékesíthet.

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, további szép napot!