A világ legszerencsésebb embere

2017.05.09. 08:37

Ez szűk volt

A hétvégén a Kanári-szigeteken rendezték meg az Európai Rali Bajnokság futamát, ahol Tomász Kaszperczyknek volt egy a szokásosnál is neccesebb pillanata. A pilóta a Fiestájával eltempózott egy jobbkanyart, és az autó megcsúszott, majd a szalagkorlátnak csapódott. Az egyetlen szerencséje az volt, hogy a korlátot (vélhetően a mögötte lévő szakadék miatt) rendesen túlméretezték, így némi deformálódás után megfogta a kicsúszó versenyautót. Kaszperczyk és navigátora azóta valószínűleg a második születésnapjukat ünneplik.  

Kabátot vigyenek

A keleti, északkeleti tájak kivételével kisebb záporok fordulhatnak elő az országban, de délutánra főleg nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton felerősödik a szél, és 12-16 fok közti hőmérséklet várható. 

Pályaversenyzők nedves álma

Kevés autó van, amely már a megjelenése pillanatában kultusztárggyá vált, a Honda NSX egyértelműen ilyen. A japánok ezzel az autóval bizonyították, hogy tudják, amit a legkomolyabb európai sportautógyártók, bizonyos tekintetben pedig túl is lépik azokat. Az S2000-es, bár nem olyan markáns, de ugyanúgy halad az ikonná válás felé, mint az NSX. Ebben egy fantasztikus szívómotor dolgozik, remek futóművel, sokan a világ legjobb raodsterének tartják. Az ECU Performance most beépítette az NSX V6-os motorját az apró roadsterbe, majd alaposan átalakította. A lökettérfogatot 3,5 literre növelték, egyedi hengerfejeket és kipufogót építettek hozzá, így sikerült 450 lóerőre növelni a szívómotor teljesítményét. A hatsebességes kézi váltót szekvenciálisra cserélték, új aerodinamikai elemeket terveztek az autóhoz, és került rá egy kemény tető is. Természetesen a kész gép csak versenypályán használható, ám ott valószínűleg az egyik legszórakoztatóbb játék.  

2017-ford-mustang-0

Útinform

A Hidegndító megjelenéséig a következő híreket hozta az Útinform:

  • Az M3-as autópályán, Budapest határában hidat javítanak. A 13-as és a 15-ös km között a főváros felé haladókat a leálló sávra és az ellenkező oldal belső sávjába irányítják át. A Nyíregyháza felé tartókat pedig sávelhúzással a külső- és a leálló sávra terelik. Torlódik a forgalom!
  • Az M0-s autóút és az M7-es autópálya csatlakozásánál aszfaltozási munkák kezdődtek. Az M5-ös autópálya felől érkezők már nem tudnak ráhajtani az M7-esre Budapest felé. A terelőutat az M1-es autópálya felé, valamint az M7-es autópálya érdi kihajtójánál sárga táblák jelzik.

 Meglepetés az új Civicben

A popkultúra Easter egg-ként (Húsvéti tojás) hivatkozik azokra a rejtett meglepetésekre vagy utalásokra, amik egy-egy filmben, könyvben, vagy akár számítógépes játékban elrejtve utal egy másik kulturális termékre. Néha az autógyártók is elrejtenek ilyet az autóikban, most például egy vásárló az új Honda Civic kupéban talált egy szép tablót, amely a Honda motorsport hagyatékára emlékezik. A gumitlap a tároló alján van és meg kell fordítani ahhoz, hogy láthatóvá váljon a tényleg szép ábra. (Motorauthority)

honda-civic-sdn 100605761 m

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Szóljon ma reggel a Florance and The Machine. Az angol indie rock csapat 2009 óta van a térképen, a Queen of Peace két éve jött ki: