Ezt megkönnyezed: neked zenél a CLK GTR

2017.05.22. 08:33

Szép reggelt a Júliák és a Riták neve napján. Az ország nagy részén az utolsó napos órák ezek, délután jönnek a felhők és velük az eső, ami kisebb megszakításokkal az országgal marad péntekig.

Melóból hazafelé a RENNtech-nél

Az AMG Mercedesekre szakosodott floridai tunercég egy videó erejéig beállt közszolgának és egy egész napos teszt után, a pályáról hazafelé összedobtak egy hangpornót a CLK GTR-rel a YouTube népének. 7,3 liter, V12 a kilencvenes évek csúcstervezőinek kivitelezésében az autóból, amiről máig nem hisszük el, hogy megérintheti a közutakat. Irodaajtókat bezárni, füleseket fel a füled napjának legszebb hét perce következik.

Hírsaláta

  • Pár napja volt az aszfaltozás a Szolnoki Vízpart körúton... semmi komoly előkészítés, esetleg javítóréteg az előző felületre (...) Az a baj, hogy ami alapjaiban ilyen minőségű, azt már csak kókányolni lehet, hogy pár évig kitartson – így Norbert a csatolt fotók mellé. Ha bosszankodnál, hogyan égetik a semmi adóforintjaid, nézegess képeket még meleg, de már kátyús aszfaltról: Már meg se lepődünk, hogy így néz ki egy frissen aszfaltozott út.
  • A kínai okosbicikli-forradalmat a dánok hozzák Budapestre – írja a 444 arról, hogy Budapesten megjelent az első okosbicikli-bérlő cég. A Bubiénál lényegesen egyszerűbb, ám drágább biciklimegosztó rendszerről ide kattintva olvashatsz hosszabban.
2001-Honda-Accord-deployed-airbag
  • Kártérítést fizet a Toyota és három másik autógyár a Takata légzsákok cseréje miatt. A Toyota Motor Corp., a Mazda Motor Corp., a Subaru Corp. és a BMW AG 553 millió dollárt fizet a Takata hibás légzsákjainak a cseréje miatt az autótulajdonosokat ért kár kompenzálására. A felperesek azért követeltek kártérítést az autógyártóktól, mert a hibás légzsákok cseréje alatt nem tudták használni az autóikat. A négy autógyár közleménye hangsúlyozza, hogy a megállapodás nem jelenti sem a felelősségük, sem a kártérítési kötelezettségük beismerését. A Toyota 278,5 millió dollárt, a Mazda 75,8 millió dollárt, a Subaru 68,26 millió dollárt, a BMW 131 millió dollárt fizet. Hasonló kártérítési per van folyamatban a Honda Motor Co., a Nissan Motor Co., és a Ford Motor Co. ellen is, ezek azonban még nem állapodtak meg a felperesekkel. (MTI)

Bukássaláta

  • A motorsport több ága is produkált emlékezetes bukást a hétvégén, de a négyszeres CART-bajnok Sébastien Bourdais dobta el mindenki közül a legnagyobb tempónál. Az Indy 500 első időmérő edzésén, szombaton történt az alábbi baleset. Bourdais a becsapódáskor sem vesztette el eszméletét. A medence- és csípőcsontja ugyan eltört, de nincs életveszélyben, talán még idén visszatér a mezőnybe.
  • A gyorsaságimotoros világbajnokság talán még sosem látott akkora tömegbalesetet, mint a hétvégi francia fordulón. A legkisebb géposztály, a Moto3 tizenhat motorososa esett el ugyanabban a kanyarban valamilyen csúszós szennyezés miatt. Szerencsére kis tempós kanyar volt, így a tizenhat motorosból csupán egy nem tudott elindulni a fél óra múlva megismételt rajtnál.
  • Volt egy rali-világbajnoki futam is a hétvégén. A technika-gyilkos portugál murván volt rengeteg kisebb-nagyobb bukás, talán mégis a középmezőnyös Quentin Gilbert orrosa lesz a legemlékezetesebb a hírhedt fafei ugratóról.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

A nap képe

Ma negyven éve rendezték az 1977-es Monaco-i Nagydíjat. Bár a futamot a rajtnál élre törő Jody Scheckter dominálta, a befutóra sikerült felzárkóznia Niki Laudának, a 0,89 másodperces különbséggel pedig, ami a célban maradt köztük, a Formula-1 történelmének egyik legszorosabb befutóját hozták össze. A versenyhétvége archív képeit túrva viszont nem az ő csatájuk fotói az erős képek, inkább ez a laudás a bokszból. Íme a szezon későbbi bajnoka és a kifinomult versenytechnika polcüzemben. 

vte