Így hullik szét egy 500 lóerős Honda Civic

2017.05.23. 08:33

Ausztráliában olcsó az M3-as BMW

A BMW ausztrál részlege egy új M3-as kivitel bevezetése mellett döntött, ez lesz az M3 Pure. Amolyan fapados M3-asra kell gondolni, bár csak olyan kiegészítőket kell nélkülözni, amelyek nem feltétlen szükségesek az élvezetes autózáshoz. Az Pure csaknem 15 ezer dollárral kerül majd kevesebbe (4,1 millió forint), mint az M3 Competition Package, viszont ugyanazt az átdolgozott futóművet, és a gyári M3-asnál valamivel hegyesebb motort kapja a vevő. A spórolás csak három tételnél mutatkozik meg: Pure-hoz nem jár 20 colos, csillagmintás kerék, csak 19-es, nincs adaptív fényszóró, sem pedig csúcs hifi. Az autó így csak 26,6 millió forint, viszont ugyanúgy közel 450 lóerős.

bmw-m3-pure-australia-edition-7

Mindenképp legyen nálad esernyő

Ma napközben megélénkül a felhőzet, több helyen lehet számítani záporokra, esőre, helyenként még jégeső is előfordulhat. Délen megerősödik az északi szél, a zivatarok közelében viharos lökések is elfordulhatnak. 22 és 28 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, több infó az Időképen.

Vedd meg Mad Max autóját

Kevés annyira ismert filmes autó létezik a világon, mint a Mad Max széria elfogó autója, a Pursuit Special. Ez egy 1973-as Ford Falcon XB GT, amelyet a sztori szerint a rendőrség szerelője épített elkobzott alkatrészekből. A matt fekete, kompresszoros autó azóta egybeforrt a karakterrel, még a 2015-ös folytatásban is visszatért. Most ugyan nem a filmes változat, hanem egy igényesen átépített Falcon kerül kalapács alá. Ez az egyik utolsó a szériából, 1976-os példány, és a Dan Kruse Classics árverésen lehet majd ajánlatot tenni rá. Az autó ráadásul 540 lóerős, ötsebességes manuális váltóval, a teljesítményhez igazított fékkel és futóművel. 

1976-ford-falcon-xb--image-via-dan-kruse-classics 100607425 m

Ez kicsit túl lett tolva

A frissen elkészült tuningautót nem csak azért rakjak fékpadra, hogy utána a kocsmában eldicsekedhessünk a teljesítménnyel, hanem azért is, hogy be lehessen állítani. Ez történt azzal az 500 lóerő fölé húzott turbós Honda Civickel is, amely az alábbi videón látható. A mérés egészen jól megy addig, amíg az autó el nem éri a teljesítménycsúcsát, ahol lelövi a vízcsövet. Ez még nem lenne akkora katasztrófa, viszont két henger is megrepedt, ami már nehezebben orvosolható probléma. 

  Útinform

A Hidegindító megjelenéséig az Útinform a következő híreket hozta:

  • Az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 18-as km-nél korábban két kamion ütközött össze, a forgalom két sávon halad. Az araszoló kocsisor hossza közel 4 km-es.
  • Az M5-ös autópályán, a főváros felé Kiskunfélegyháza térségében a 109-es km-nél egy kamion felborult. A forgalmat Kiskunfélegyháza-dél csomópontnál kiterelik a pályáról, visszatérni a 108-as km-nél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópontnál lehet. A baleset miatt a Röszke felé vezető oldal belső sávját is lezárták. Torlódásra készüljenek!
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom folyamatos.

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Szóljon ma reggel Pigeon Johntól a The Bomb című szám: