Házkutatást tartottak a Daimlernél

2017.05.24. 09:14

Május 24. van, szerda, Elizák és Eszterek napja. A nappali hőmérséklet 23, az éjszakai 13 fok körül alakul. 1999 óta ez a Nemzeti parkok napja Európában. Az évből még 221 nap van hátra.

A nap képe

Eladó Elvis magángépe

A piros színű 1962-es Lockheed Jetstar kisgépben nincs motor és pilótafülkéje is alapos javításra szorul, a repülő belső dizájnját azonban maga Elvis tervezte: az utasteret piros bársonyülések és szőnyeg teszik kényelmessé. Az aukciót május 27-én rendezik Kaliforniában. Az előzetes becslések szerint 2-3,5 millió dollárért (550-960 millió forintért) kelhet el a relikvia. Részletek a Fülesbagoly blogon.

F-1 Anno

  • 1964 –  Holland Nagydíj, Zandvoort - Győztes: Jim Clark  (Lotus Climax)
  • 1998 –  Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Mika Häkkinen  (McLaren Mercedes)
  • 2009 –  Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Jenson Button  (Brawn GP Mercedes)

Házkutatást tartottak a Daimlernél

Házkutatást tartottak kedden a Daimler német autógyártó társaság több németországi telephelyén a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett csaláshoz hasonló jogsértés gyanúja miatt. A stuttgarti ügyészség és a Baden-Württemberg tartományi bűnügyi hivatal közös közleménye szerint 230 rendőr és 23 ügyész részvételével országszerte 11 helyszínen tartottak házkutatást. Az eljárást dízelüzemű autók károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos manipuláció és jogsértő reklám gyanúja miatt indították a Daimlernél dolgozó "ismert és ismeretlen" személyek ellen. A közleményben kiemelték, hogy az eljárás érdekeire tekintettel nem közölhetnek további részleteket. A Daimler sem hozott nyilvánosságra részleteket az ügyről, a stuttgarti központú társaság csupán annyit közölt, hogy teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal.

mb smoke
Fotó: Jonathan Moore

Használt gumi DIY

Az autók kopott gumijait nem feltétlenül érdemes rögtön otthagyni a gumisnál, hiszen egy kis ügyességgel, néhány apróbb kiegészítéssel és színes festékekkel csodákat lehet létrehozni. További ötletek a DiYProject blogon.

hgumidiy

Több új autót vesznek Romániában

Az első négy hónapban 12,6 százalékkal nőtt Romániában az új járművek eladása a tavalyi azonos időszakhoz mérten,  40 581 új autó talált gazdára, a személygépkocsik eladása 14,4 százalékkal emelkedett - közölte kedden a román autógyártók és -importőrök egyesülete. Ebben az időszakban    167 ezer használt gépkocsit helyeztek forgalomba, 55 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az egyesület becslése szerint az idén 10 százalékkal fog nőni az eladott új autók száma Romániában a tavalyi 17,8 százalék (142 ezer) után.

Tegnap a TC-n

Nem botlasz mindennap ilyen lehetőségbe – 70 millió helyett 12,5 misiért a tiéd lehet ez a minden szempontból újszerű, de használt Phantom. És a típus egyik legnagyobb hibáját is kijavították rajta. Részletek Csikós posztjában:

Taki bácsi nem örülne

Még nincs itt a turisztikai főszezon, de a taxisok körében elkövetett jogsértések száma már az első negyedévben 654-re rúgott - írta a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tájékoztatása alapján. A BKK munkatársai havonta 250-300 alkalommal ellenőrzik a fővárosi taxisokat, vagyis az ellenőrzöttek kétharmada fönnakad a rostán. A lap cikke szerint a problémák a régiek: még mindig sokan pörgetik a taxiórát, és a sokan "megfeledkeznek" a nyugta- vagy számlaadásról, de volt példa arra is, hogy az ellenőrzött taxisnak nem volt engedélye. A BKK szerint az ellenőrzések hatékonysága javult, köszönhetően annak, hogy az ellenőrök heti rendszerességgel együtt dolgoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársaival.

A nap videója

Kerüld el a dugót!

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, ez volt a Hidegindító!