Két BMW a világ legrosszabb autói közt

2017.05.25. 09:06

Orbán névnapján kezdődik a Hidegindító. 1955-ben ezen a napon mászták meg a 8586 méter magas Kancsendzöngát (George Band és Joe Brown), 1975-ben, Zánkán a gyereknap alkalmából átadták a gyermekvasutat és két évvel később bemutatták a Csillagok háborúja című filmet az amerikai mozikban. A nap dala Lenny Kravitztől az Again.

Hírek autósoknak

Hawaii beperli a Fordot, a Nissant és a Toyotát, amiért autóikba potenciálisan halált okozó Takata légzsákokat építettek be - derül ki abból a keresetből, amelyet szerdán nyújtott be az amerikai állam a bíróságon, Honoluluban. A beadvány szerint az autógyártóknak legalább egy évtizeden át tudniuk kellett vagy kellett volna arról, hogy a légzsákok súlyos sérülést vagy akár halált is okozhatnak. A Takata légzsákjai miatt világszerte 16 ember halt meg, és több mint 180-an súlyosan megsérültek. A hiba miatt az Egyesült Államok történetének legnagyobb visszahívását kellett elrendelni. (MTI)

2

A kínai Geely megvásárolta a legnagyobb malajziai autógyártó, a Proton 49,9 százalékát, így a kínai cég tulajdonába kerül a Lotus 51 százaléka is, amely eddig a szingapúri cég tulajdona volt. A Zhejiang Geely Holding a tulajdonosa egyebek között a svéd Volvo autógyárnak, valamint a London Taxi Co. vállalatnak is, terjeszkedésükről hírünkben olvashat bővebben.

2

A szoftverfrissítés után a Fiat-Chrysler autó is megfelelnek az Egyesült Államok szigorú környezetvédelmi előírásainak, áll a cég közleményében, melyet azután adtak ki, hogy az Egyesült Államok igazságügy minisztériuma keresetet nyújtott be, mivel kiderült, hogy 2014 és 2016. közt összesen 104 ezer olyan autót, Jeepeket, illetve Chrysler és Fiat modelleket, adtak el az államokban, melyeket a környezetvédelmi vizsgálatok idején alacsonyabb kibocsátási értékeket produkáló szoftverrel helyeztek forgalomba. A Fiat-Chrysler tagadja a vádakat. (Autonews)

56 a világ legrosszabb autói közül...

...és nem a világ 56 legrosszabb autója. Ezúttal a Carophile blogon találtunk egy csinos kis válogatást minden idők legrosszabb autói közül. A több mint száz évvel ezelőtti, támasztókerekes bénaságoktól indul az időrendi felsorolás, de néhány tucatnyi, főként amerikai autómodell végigpörgetés után olyan meglepetések jönnek, mint a Lotus Elite, a Renault Dauphine vagy később a BMW e36 compact 318ti, illetve a kettő közt a Trabant 601, illetve a végén egy másik, mai BMW, szintén világ szégyenei közt. Bőven lehet vitatkozni ezzel a felsorolással, de elhiszem, hogy Amerikában soha nem hallottak olyan selejt autókról mint az Oltcit, a Lada Oka, vagy a Tavria. Pörgessék végig, érdekes képeket és vicces leírásokat találnak a listán, persze angolul! 

Totalcar retro

Nyolcezer fordulatnál szabályoz le, nincs rajta turbófeltöltő, mégis több mint 400 lóerős és ma már a gyűjtők vágyainak középpontjába került az Audi RS4, kilenc évvel ezelőtt tesztelt generációja. Öt másodpercen belül százon van, természetesen minden kereke hajtott, szóval érdemes újranézni a Totalcar tévéműsor erről az autóról szóló epizódját. 

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra.