Ilyen lehet a következő Z4

2017.05.29. 08:15

Szép reggelt az év 149. napján, a Magdolnák, Kundok, Maximok és Teodóziák neve napján. Szinte már nyári odakint ez a reggel? Az a jó hírem, hogy a héten ennél csak melegebb napok jönnek.

X-Tomi mutatja: ilyen lehet a következő Z4

Matrica alatt láttuk már havon, pályán, de álca nélkül eddig nem mutatta magát az új Z4 (vagy hívják majd akárhogy). A következő generációs roadsterről X-Tomi, a fantomkép-készítés borsodi pápája húzta le az álcát, és Tomi korábbi sejtéseit ismerve, simán lehet, hogy megint eltalálta a Toyotával közösen fejlesztett BMW formavilágát. Az autóét, amiről egyelőre nem sokat tudni, de nagy valószínűséggel idén már odaér valamely nagy autószalonra, abban pedig már csak bízni lehet, hogy igazak a pletykák, és a háromliteres sorhat turbót kapja majd kezdésnek.

BMW Z4 2.png

Hírsaláta

  • A lengyel fejlesztési miniszter helyettese a parlamentben közölte, hogy dolgoznak azon a tervezeten, amely a 200 ezer lakosnál nagyobb városokban megszabná parkolási díjak limitjét. A tervezetnek megfelelően a központi városrészekben például a jelenlegi összegek háromszorosára lehetne emelni a díjakat, emellett ezekben az övezetekben a hét végéken és az ünnepnapokon is bevezethetnék a fizetős parkolást. Félelmetes, hát még a felvetés, miszerint más országok kormányai is átvehetik azt a lengyel ötletet. A témáról bővebben a Napi.hu-n.
  • Egy két és egy ötéves gyereket zárt a csomagtartóba egy Utah-i nő Riverdale-ben, majd elment vásárolni. Az eset még csütörtökön történt a Walmart parkolójában; a 39 éves nő a saját gyerekeit zárta be, egyelőre nem tudni, miért. Az autó mellett sétáló vásárlóknak tűnt fel, hogy hangok jönnek a csomagtartóból, majd a tőlük kapott instrukciók alapján a nagyobbik gyerek ki tudta szabadítani magukat. A szülőt letartóztatták, a helyi törvények miatt könnyen börtönben végezheti. (Index.hu)

Bukássaláta

  • Indy 500, Monacói Nagydíj, Nürburgringi 24 órás a nagy nevű autóversenyek hétvégéje volt a mostani. Az Indy 500-ra Fernando Alonso vendégszereplése miatt figyelt a világ, aztán az 500 mérföldes futamot végül egy másik Forma-1-es, Szató Takuma nyerte. Első japán győzelem Indianapolisban, azonban a verseny talán nem is emiatt lesz emlékezetes, hanem Scott Dixon óriási mázlijáról, aki ezután a baleset után saját lábán sétált le az oválról.
  • Ezt itt pedig a monacói nagydíj szülte. Pascal Wehrlein akadt össze az Indianapolisban vendégszereplő Alonso autóját vezető Jenson Buttonnal.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Anno május 29

Ma ötvenhét éve, hogy Stirling Moss megszerezte a Lotus első Forma-1-es futamgyőzelmét. Az 1960-as monacói nagydíjon többször is megörökölte a vezetést. Előbb Jack Brabham ment falnak előtte a Ste Devotban, majd amikor egy laza vezeték miatt sok időt dobott el a bokszban, Jo Bonnier eltört felfüggesztésének hála kapta vissza az első helyet. Moss idén szeptemberben lesz 88 éves, és elnézve ezt a kétéves mesélős videóját, valószínű máig körbevezetne bármit Monacóban.

Ma 57 éve: Stirling Moss a monacói célban
Ma 57 éve: Stirling Moss a monacói célban