2017.05.31. 08:18

Május 31. van, szerda, Angélák névnapja. A nappali hőmérséklet 30, az éjszakai 16 fok körül lesz, esőzés várható. 1911-ben ezen a napon bocsátották vízre a Titanicot, 2003-ban pedig ezen a napon volt Magyarországról is látható részleges napfogyatkozás. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító!

A nap videója

Naná, hogy Petrolicious. Ezúttal egy szövegmentes hangulatvideóval mutatják be, hogy mitől lehet megőrülni egy Alfa Romeo Spiderért:

Újabb tiltakozások az Uber ellen

Több spanyol városban sztrájkkal és tüntetéssel tiltakoztak a taxisok az Uber, illetve a hasonló módon működő Cabify nevű alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatás terjedése ellen. Barcelonában 24 órás munkabeszüntetés mellett döntöttek a taxisokat képviselő szervezetek. Reggel 6 órától a repülőtérre és a vasútállomásokra érkező utasokat üres drosztok várták, akiknek így a tömegközlekedést kellett választaniuk. A spanyol fővárosban a barcelonaihoz hasonló helyzetet tapasztaltak a pályaudvarok és a repülőtér utasai, a madridi munkabeszüntetést azonban rövidebb időre, fél napra hirdették meg.

GettyImages-547058306

A spanyol taxis szövetség (Fedetaxi) a követeléseiket tartalmazó dokumentumot a tüntetésen átadta a parlamenti pártok képviselőinek. Ebben egyebek mellett az szerepel, hogy közszolgáltatásként jöjjön létre egy országos digitális platform, ahol - hasonlóan az Uberhez és a Cabifyhoz - taxit lehet rendelni.

F1 Anno

  • 1959 – Holland Nagydíj, Zandvoort - Győztes: Jo Bonnier (BRM)
  • 1981 – Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Gilles Villeneuve (Ferrari Turbo)
  • 1987 – Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Ayrton Senna (Lotus Honda Turbo)
  • 1992 – Monacói Nagydíj, Monte Carlo - Győztes: Ayrton Senna (McLaren Honda)

11 millió Ferrari leveléért

Enzo Ferrari, a világhírű autógyár alapítójának 142 szerelmes leveléért 36 ezer eurót (11 millió forintot) fizetett egy külföldi autóverseny-rajongó egy firenzei árverésen.

1000x550 video-enzo-ferrari-la-passion-de-la-vitesse i1f

Enzo Ferrari a leveleket 1958 és 1970 között írta Fiamma Breschinek, az 1958-as francia Formula-1 futamon végzetes balestet szenvedő autóversenyző, Luigi Musso özvegyének. A szerelmesleveleket a Fiamma Breschi hagyatékába tartozó más relikviákkal együtt a Bibelot aukciósház bocsátotta árverésre hétfőn Firenzében. Ferrari az után szeretett bele Breschibe, hogy férje a reimsi versenyen elhunyt. Az autógyáros kész volt feleségét is elhagyni érte. Breschi nem fogadta el Ferrari házassági ajánlatát, de a továbbiakban is jó barátok voltak és sokáig maradt Ferrari "múzsája". Egy aranygyűrű, amelyet Fiamma Breschi kapott ajándékba Ferraritól, az árverésen 19 ezer euróért (5,9 millió forintért) kelt el.

fiamma

Az özvegy sohasem ment újra férjhez, haláláig hű maradt Musso emlékéhez, 2015-ben hunyt el Firenzében. Ferrari 90 évesen 1988-ban halt meg, Modenában helyezték örök nyugalomra.

Totalcar Anno

"Elképzelhető, hogy a Totalcar utolsó adását látták, akkor Winkler Róbertnek a továbbiakban sok sikert kívánok a folytatáshoz." - mondta Karotta a 14 évvel ezelőtt adásban, mielőtt beült egy F3-as autóba:

55 ezer dollár egy Aventador másolatért

Bár papíron jól mutat, hogy 110 millió helyett 15-ért egy Lambóval villanthat az ember, de mint azt már oly sokszor bebizonyította az élet: olcsó húsnak híg a leve. A hab a tortán pedig az, hogy a New Jersey-i Pontiac GTO alapú átépítés rendszáma Lambo 1. És akkor most jöjjenek a képek:

Forrás: Carscoops

A nap dala

Közlekedési koffein

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, ez volt a Hidegindító!