2017.06.02. 06:30 Módosítva: 2017.06.02. 06:30

Az M8 hangja pusztít

A napokban írtunk a nemsokára érkező 8-as BMW-ről, melynek fejlesztése párhuzamosan folyik a M-es modellével. Az még mindig kétséges, hogy milyen motor kerül a hatalmas gépháztető alá, de egy frissen megjelent videón remekül hallani, hogy erő vélhetően lesz benne. Bár az autó hangja ebben a formában elég agresszív, nem valószínű, hogy teljesíteni tudná a zajkibocsájtási normákat, így utcára valószínűleg eggyel visszafogottabb kipufogóval érkezik majd. A videó mellesleg a Nürburgring mellett készült, ahová nagy eséllyel tesztelés miatt szállították az autót.  

Nyár van, nyár!

Többnyire napos időre számíthatunk, egy-egy zápor csak a Dunántúl nyugati, délnyugati részén fordulhat elő. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet 27-31 fok között alakul.

Ne flippelj Porshét

A flipping cars az a tevékenység amikor valaki megvásárol egy ritka, értékes autót, hogy aztán rövid idő alatt, nagy haszonnal tovább adja. Ez azért lehetséges, mert a gyártó gyakran csak néhány kellően gazdag, és szerencsés kiválasztottnak ad lehetőséget a vásárlásra, viszont sokkal több olyan ember van, akinek pénze ugyan akad elég, de nem elég jók a kapcsolataik egy-egy különlegesség megszerzéséhez. Andreas Preuninger, a Porsche GT részlegének vezetője egy interjúban mesélt a jelenségről, ami meglehetősen rossz képest fest a márkáról. Preuninger azt mondta, már van megoldásuk a problémára: a különleges modellek vásárlóközönsége elég jól behatárolható, így az a vevő, aki nyerészkedni akar az autóján, a jövőben egyszerűen nem kap egy érdekesebb autóból. (Carscoops)

porsche-gt3-rs-rt-026

Ezen a napon

  • 1986, Irapuato - ez az évszám és város keserűséget hordoz a magyar futballrajongók számára, ekkor szenvedtünk ugyanis 6-0-s győzelmet a szovjetektől a mexikói világbajnokságon.
  • Az amerikai Surveyor-1 holdszonda sikeres leszállást hajt végre a Holdon.
  • 1944-ben zajlott a Frantic nevű hadművelet: amerikai és brit csapatok több légitámadást is mértek hazánkra.. 

És egy példa a flippingre:

És itt a remek példa a Porschénál fejtegetett problémára: egy leendő Dodge Challenger Hellcat tulajodonos már felrakta eBay-re a kocsiját, 250 ezer dollárért. Ez két okból visszás: egyrészt az autó mindössze 85 ezer dollárba kerül, másrészt még nem is gyártják, az első darabok majd ősszel érkeznek meg tulajdonosaikhoz. Az izgalmas reklámkampánnyal beharangozott Demon tulajdonképpen egy kulcsrakész drag versenyautó, amely bizonyos paramétereiben még a Bugatti Chiront is lenyomja. (Carscoops)

Dodge-Challenger-SRT-Demon-For-Sale-3-

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig az Útinform következő híreket hozta:

  • Az M3-as autópályán a főváros felé, Mogyoród után a 18-as km-től az erős reggeli forgalom miatt lassabb haladásra készüljenek.
  • Az M0-ás autóút és az M51-es autóút csomópontjában az M1-es felé a felhajtást egy kisebb baleset miatti útszűkület akadályozza.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán, valamint az 1-es főúti határátkelőnél a ki-, és belépő forgalom folyamatos.

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Egy zene a végére

Szóljon ma reggel a Fleetwood Mactől a The Chain: