Egy csokorral a Goodwood-i csúcspillanatokból

2017.07.03. 07:31

Szép reggelt a hónap első hétfőjén. Július 3-a van, a Kornélok, Somák és Leók neve napján. Nem mellesleg az év 184. napja a mai, azaz már több nap telt el 2017-ből, mint amennyi hátra van belőle.

Goodwood-i zúzda

Idén is összejött néhány szürreális pillanat a Goodwood-i FOS-on. Tegye fel a kezét például, aki látott már NASCAR-autót szalmabálán felfüggesztést törni.

Volt még sok hasonló az idén:

Persze nem csak bálazúzásról szólt az idei FOS. Goodwood saját You Tube-csatornáján ott a hétvége összes szép pillanata Mad Mike driftshow-jától Nico Rosberg fánkozásán át a Bugatti Type 35 őrült felfutásáig. Jó böngészést.

Motorsport hétfő

  • Könnyen lehet, hogy a végén megint Sébastien Ogier nevet majd, de hogy emlékezet óta nem volt olyan izgalmas és szoros a rali-világbajnokság, mint idén, az biztos. Hétvégén zajlott a szezon nyolcadik futama, a lengyel rali, amely a végeredményt látva egy sima Thierry Neuville-győzelemnek tűnhet, pedig óriási meccs ment végig. A pontversenyt még mindig vezető Ogier ezúttal bele se szólt az élharcba. Latvala sokáig benne volt, aztán megadta magát a Yaris kuplungja, Tanak pedig 1,8 másodperces előnnyel fordult az utolsó három szakaszra, amikor jött egy fa. Aztán egy másik:
  • Volt a hétvégén MotoGP is. Marc Marquez behúzta a német nagydíjat, amivel kilenc futam után feljött a pontverseny első helyére. Se Vinales, se Dovisiozo, se Rossi nem állt fel a dobogóra, így Marqueznek összejött egy féllépés előny. Rövid hír a futamról az Indexen, tartalmas elemzőcikk hamarosan a Totalbike-on.
  • DTM is volt, méghozzá a Norisringen. Idén először nyert a BMW, ráadásul rögtön megnyerték mind a két futamot. Emlékezetes mégis Gary Paffett és Mike Rockenfeller brutális ütközéséről lehet ez a forduló.

Anno július 3.

  • Ma öt éve, hogy meghalt az ember, aki gépészmérnökből lett a formatervezés legendája. 124 Spider, Peugeot 406 Coupé, Ferrari Testarossa – csak három autó, amit Sergio Pininfarinának köszönhet a világ. Ma ötéves nekrológunk: Sergio Pininfarina 1926-2012.
beff
  • Ma 30 éve történt, hogy egy hesse-i kisvárosban megszületett a legsikeresebb kortárs német autóversenyző, Sebastian Vettel. Boldog harmincadikat pofozóbajnok!

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Ennyi volt a könnyed hétindító hidegindító. Ha hardcore autós tartalomra vágysz, a címlapon találsz.