Ilyen az, amikor a hamisítvány és az eredeti ütköznek

2017.07.06. 08:02

Július 6. van, csütörtök, Csabák névnapja. A nappali hőmérséklet 30, az éjszakai 17 fok körül alakul. 1846-ben ezen a napon indult az első próbajárat a Pest és Vác közötti vasúti vonalon, 1941-ben pedig ezen a napon vezették be Magyarországon a jobb oldali rendszerű közlekedést Budapest és környéke kivételével. A fővárosban erre novemberig kellett várni. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító!

A nap képe

range copy.gif

Hol máshol, mint Kínában történt, hogy a Range Rover Evoque és másolata, a Landwind X7 csattantak. És még a színűk is stimmel! Murphy...

Forrás: Carthrottle

A nap híre

Évi 10 ezer kilométer ingyen? A német Eindhoven University of Technology hallgatói régóta foglalkoznak napelemes járművek fejlesztésével, és most bemutatták a Lightyear One koncepciót. A tervezőcsapata állítása szerint Amsterdamban akár évi 10 000 kilométert is mehet az autó, csupán napenergiával, sőt, ha valaki Hawain él, az akár évi 20 000 kilométert is megtehet majd teljesen ingyen. A részleteket ide kattintva olvashatják el.

F1 Anno

  • 1952 – Francia Nagydíj, Rouen - Győztes: Alberto Ascari (Ferrari)
  • 1958 – Francia Nagydíj, Reims - Győztes: Mike Hawthorn (Ferrari). Ezen a versenyen vesztette életét Luigi Musso.
  • 1969 – Francia Nagydíj, Clermont-Ferrand - Győztes: Jackie Stewart (Matra Ford)
  • 1975 – Francia Nagydíj, Paul Ricard - Győztes: Niki Lauda (Ferrari)
  • 1986 – Francia Nagydíj, Paul Ricard - Győztes: Nigel Mansell (Williams Honda Turbo)
  • 2003 – Francia Nagydíj, Magny-Cours - Győztes: Ralf Schumacher (Williams BMW)
  • 2008 – Brit Nagydíj, Silverstone - Győztes: Lewis Hamilton (McLaren Mercedes)

A nap blogposztja

Az Otonomo fejlesztői egy olyan, felhőalapú rendszert hoztak létre, amely nem igényel extra felszerelést. Lényegében egy köztes pontot jelentenek az autógyártók és az adatvásárlók között. Ez utóbbiak lehetnek többek között biztosítótársaságok, kereskedők, workshopok és fedezeti alapok is. Nagyon leegyszerűsítve a cég ezáltal olyan új piacot nyit meg az autógyártók számára, amihez eddig nem fértek hozzá. Az általuk begyűjtött adatokon szinte csak hasznuk keletkezik. Az elképesztő összegű bejövő pénz még úgyis megvalósul, hogy az eladások után közel 50%-os jutalékot kap az Otonomo.

Nem véletlen, hogy az izraeli startup a lelkes befektetőknek köszönhetően mostanra 45 millió dollárt gyűjtött össze. A vezetőségben pedig olyan embereket is megtalálunk, mint az amerikai távközlési szolgáltató, az AT&T korábbi vezetője, vagy épp a GM OnStar szolgáltatásának korábbi első embere.

A teljes Otonomo sztoriért, kattints a Cartars blogra.

Tavaly ilyenkor

Jelent meg Karlovitz Kristóf szakírónk Renner 5044 tesztje. Kíváncsi, hogy mit tud a magyar traktor? Kattintson!

A nap dala

Közlekedési koffein

Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Köszönjük a figyelmet, a Hidegindítót olvasták! Holnap reggel ismét várjuk önöket!