Már papíron sem a Tesla a király Amerikában

2017.07.10. 08:23

Szép reggelt július 10-én, az Amáliák, Amálok és Elmák neve napján. Esővel indult és esővel zárul majd ez a hétfő, napközben viszont nem lesz ennek sok nyoma: 36 fok is lehet ma!

Rövid volt a Tesla királylása

Ismét a General Motors (GM) a legértékesebb amerikai járműgyártó a piaci tőkeértéke alapján, miután visszaszerezte az elsőséget a közel három hónapig listavezető Teslától. A Tesla árfolyama a New York-i értéktőzsdén pénteken 313,22 dolláron zárt és ezzel a piaci tőkeértéke 50,74 milliárd dollár volt. A General Motors árfolyama pedig 34,94 dollár volt, piaci tőkeértéke ezzel 52,62 milliárd dollárra emelkedett. A Tesla még április 10-én lett a legértékesebb amerikai járműgyártó. Akkor a Tesla piaci tőkeértéke 51 milliárd dollár volt, a General Motorsé pedig 49,3 milliárd dollár.

ntznt

A Tesla árfolyama a héten mintegy 17 százalékkal csökkent több kedvezőtlen hírre, mint például arra, hogy egyik autója, a Model S nem kapta meg a legjobb minősítést az észak-amerikai közlekedésbiztonsági intézet (IIHS) töréstesztjén. A részvényár csökkenésében szerepet játszottak a járműgyártónak az elmúlt negyedévről közölt kedvezőtlen eladási adatai is. Nagy pesszimizmusra azért nincs ok, hiszen múlt pénteken elindult végre a márka első igazán nagyszériás autójának, a Model 3-nak a gyártása. (MTI)

Hírsaláta

  • Elfogták az angyalföldi rendszámtábla-rémet. Az 54 éves nő a gyanú szerint július 4. és 6. között 22 Angyalföldön parkoló autó rendszámtábláját távolította el. Sok helyen mind a kettőt, mert a rendőrségnél úgy számoltak, összesen 33 rendszámot szedett össze az autókról. A nyomozók a feltételezett elkövetőről készült személyleírás alapján július 8-án este ismerték fel és fogták el a nőt az Árpád-híd közelében. Miután előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. (Index.hu)
  • Amíg Hamburgban kiadós segítséggel égnek a Porschék, a kaliforniai Oroville-ben a rekordhőség, és az abból indult bozóttűz szedi áldozatait. Ezt itt a szombati tűz alatt fotózták. 
ve
  • Megdöntötte előző évi rekordját Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo márkatalálkozója: idén több mint 1300 Alfa Romeo érkezett az AlfaCity elnevezésű rendezvényre, a Zánkai Sport- és Rendezvényközpontba szombaton. Az alfaamore.hu által szervezett fesztiválra tavaly 1200 Alfa Romeo látogatott el, idén ezt sikerült felülmúlni több mint száz autóval. A rendezvényre mintegy 300 autó külföldről érkezett, Szlovákiából, Romániából, Szlovéniából, Németországból és Olaszországból is. A szervezők tájékoztatása szerint a tizenegyedik alkalommal megrendezett találkozó résztvevői megválasztották a legszebb oldtimer autót, egy Alfa Romeo Zagatót, amelyből mindössze 400 darab készült a világon és mára csupán 150 maradt fenn. Emellett az alfások versenyszimulátoron, illetve kerék- és izzócsereversenyen tehették próbára tudásukat. (MTI)

Motorsport-hétfő

A hungaroringi tarolás után kiábrándító hétvége volt az oschslebenbeni TCR-forduló Michelisz Norbiék csapatának. A pontversenyt korábban vezető Tassi Attila ezúttal pontot sem szerzett, míg a M1RA olasz versenyzője, Roberto Colciago ennek a csúnya rajtbalesetnek volt az egyik főszereplője. 

Volt egy nagy bukás a GP3-ban is, míg a Forma-1 lement nagyobb események nélkül.  

Közlekedési koffein

  • Árokba borult egy busz az M3-as autópályán Aszód térségében hétfő reggel. A balesetben többen megsérültek, több kilométeres a torlódás. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a baleset az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, a 41-es kilométernél történt, Aszód térségében. A körülmények egyelőre tisztázatlanok. A balesetben többen megsérültek. A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a forgalom egy sávon halad - tették hozzá. Az Útinform a honlapján azt írta: már csaknem tíz kilométeres a torlódás. Azt ajánlják, hogy aki teheti, már Hatvannál, az 55-ös csomópontnál térjen le a 3-as főútra.
  • Kamiontűz miatt lezárták az M5-ös autópályát Szeged felé Kecskemét térségében - közölte a katasztrófavédelem a honlapján hétfőn hajnalban.Itt a kecskeméti hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Ennyi volt mára a Hidegindító. A címlapon vár mindenkit az első rangú, kézműves tartalom.