Eladóvá vált ez a német mocsok!

2017.07.13. 09:19

Ilona névnapján, Rubik Ernő magyar feltaláló (1944), a bűvös kocka megalkotója, Harrison Ford amerikai színész (1942) és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő (1981) születésnapján kezdődik a Hidegindító. Mivel ezen a napon hunyt el Frida Kahlo mexikói festőművész, a huszadik század emblematikus alakja is, ezúttal az életéről készült film zenéit ajánlom ma reggelre. A zenékhez a festőnő képeit illesztette a feltöltő. Nézzék meg azokat is.

Hírek autósoknak

Egymillió, Európában és az Egyesült Államok piacán eladott autóba szerelhetett a füstgáz-kibocsátási értékeket és a hivatalos mérések eredményeit meghamisító eszközt a Mercedes 2008 és 2016 közt. Ezt állítja a Süddeutsche Zeitung tegnapi cikke, melyet az Autonews idéz.

Burkolat-hegyek
Burkolat-hegyek

A tartományi bíróság még májusban rendelt el házkutatást a cégnél és a lap tudni véli, hogy a hivatalos vizsgálat megállapította, hogy a fenti időszakban különböző modellekbe épített OM642 jelzésű háromliteres, V6-os common-rail dízelmotor, illetve az OM651 jelzésű négyhengeressel csalt a gyártó. A Daimler szóvivője spekulációnak nevezte a cikk állításait és hangsúlyozta, hogy a gyártó mindenben együttműködik a hatóságokkal. (Autonews)

Még mindig Németország, ahol az új Audi A8 lehet a legelső autó, amely a múlt hónapban elfogadott törvény szerint ténylegesen alkalmas arra, hogy vezetője részben vagy teljes egészében átengedje az irányítást a luxuslimuzin önvezető rendszerének. Az új A8-at egyelőre csak állóhelyzetben mutatták be, mi is írtunk róla, de további mély elemzésünk várható a napokban. Az autó számítógépe és szenzorai a Teslánál is fejlettebb, hármas és négyes szintű önvezetésre képes. A robotpilóták kategorizálását szolgáló nemzetközi rendszer szerint az előbbi szint még megköveteli a vezető rendszeres beavatkozását, az utóbbi szintén csak a jelenlétét. (Autonews)

Egy igazán szomorú Opel-hirdetés

Képünk egy korábbi tesztből származik, csak a típus azonos
Képünk egy korábbi tesztből származik, csak a típus azonos

Olvasónk, Levente küldte be ennek a 2006-os Opel Astra GTC 1.9 CDTI-nek a hirdetését, a Használtautó.hu-ról. Ha csak annyit tudnának, hogy az autó kevesebb mint 200 ezer kilométert ment eddig, hogy alaposan szervizelt, és magánszemély a tulajdonos, mégis csupán 1 millió forintot kér érte, már rohannának is, nem? Ha viszont bemásolok néhány mondatot a zseniális szövegből, kicsit árnyaltabbá válik a kép: 

"Eladóvá vált ez a német mocsok! Wir leben autós? Basszátok meg, kinek? Két éve vettem ezt a betegágyat, egyedi autót akartam, meg is kaptam az tuti. Amikor megvettem, imádtam, hogy fütyül a turbó, amikor ki kellett cserélni, mert el volt repedve, már annyira nem..." 

Az autógyűlölő esszé itt épp csak lendületet vesz, később jönnek az izgalmasabb fordulatok sok-sok szerelővel és márkaszervizzel. A tulajdonost természetesen sajnáljuk. Ha nem veszik meg az autót, leandert ültet bele.

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra. A rendszer térképadatbázisát minden nagy navigációs szoftverfejlesztőnél gyakrabban frissíti, így idén ezt már századszor tették meg, vagyis a közösségi navigáció tartalmazza a legeslegújabb útfelbontások, elterelések adatait is. A témáról nemrég közölt cikket a Waze magyarországi oldala

Totalcar retro

A mai múltidézésben csak öt évet utazunk vissza az időben. Te jó ég, öt év eltelt azóta, hogy Karotta átszelte fél Európát egy akkor még vadonatúj Toyota GT86-tal. A netes léptékben hosszú úti film máig háztáji csúcsteljesítménynek számít, érdemes megnézni. 

Emberhez méltó időjárás

Az Időkép rögzíti a tényeket, melyeket mindenki tapasztal, aki már kinézett ma az ablakon. Egy újabb hidegfront vonul keresztül az országon, napközben már mindenütt túlnyomóan napos lesz az idő. A sok napsütés mellett többfelé erős, viharos lehet az északnyugati szél. Megszűnik a kánikula, a hőmérséklet 24 és 29 fok között marad.