Egy konténer nyálkás angolna terített be autókat egy balesetben

2017.07.14. 08:32

Inkább égjen porrá...

Nehéz gusztustalanabb emberi sérülés nélkül végződő autóbalesetet elképzelni annál, mint ami a U.S. 101-es országúton történt tegnap Oregonban: egy kamion terített be több autót angolnás nyálkatengerrel egy kisebb tömegbalesetben. Aki nem tudná, ennek az amúgy sem vonzó vízi állatnak erősen fejlett képessége a nyálkatermelés, amivel védi magát többek közt a kiszáradástól. Ezt tapasztalta közelről mindenki, miután a nyakába kapott pár hektoliternyit belőlük ebben a balesetben.   

DEpKj0aUAAAT9 1

A helyi sajtó  úgy tudja, a kamion úton volt egy kikötőbe, ahonnan a 3,5 tonnányi angolna-szállítmányt Dél-Koreába hajóztatták volna. Talán nem meglepő, de ott a gasztrokultúra kedvelt alapanyaga. Frissítés: közben a Wikipédiáról megtudtam, hogy az angolna-fogyasztás egyáltalán nem csak távol-keleti perverzió. Sőt, a Wiki szerint még Magyarországon sem eretnekség

DEpKj0aUQAADgsf

További képek és videók az angolnaesőről helyi tűzoltók Twitterén.

Hírsaláta

  • Három bordája repedt Michelisz pilótájának a hétvégi rajtbalesetben. A TCR-ben versenyző Roberto Colciagóról van szó, aki az oscherslebeni fordulón volt benne egy csúnya rajtbalesetben. Mint a részletesebb orvosi vizsgálat során azóta kiderült, az olasz versenyzőnek három bordája is megrepedt. Colcigónak jobbulást, Norbi másik versenyzője, Tassi Attila pedig tegnap járt nálunk. Égéstér vele és Bári Dáviddal ma érkezik. (Index.hu)
17804666 3298e71b853c7dee4ee92b4941877d92 wm
  • Biztosításon spórolnak a robogósok? Csak a járművek ötödére fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a robogósok, amivel büntetést vagy az okozott károk saját erőből történő megtérítését kockáztatják – áll a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) közleményében. A közlemény szerint sok robogós nem is tudja, hogy biztosítást kell kötnie épp úgy, mintha motorral vagy autóval közlekedne. Bővebben a Napi.hu-n.

A Daimlernél robban az újabb dízelbotrány?

A dízelbotrány árnyéka vetült a Daimlerre is. A német Süddeutsche Zeitung csütörtöki beszámolója szerint a szövetségi közlekedési minisztérium vizsgálóbizottság elé rendelte meghallgatásra a Daimler konszernt az egyes dízelmotorok emissziós értékeinek manipulálásával kapcsolatban felmerült ügyészségi gyanú miatt. A beszámoló szerint a Daimlernek a dízelbotránnyal foglalkozó minisztériumi bizottság (Untersuchungskommission Abgas) előtt kell választ adnia a stuttgarti ügyészség azon állítására, miszerint egyes dízelmotorok vezérlő szoftvere tiltott funkciókkal van ellátva.

daimler

Az Untersuchungskommission Abgas vizsgálóbizottságot Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter állította fel a Volkswagen dízelbotrányának a felgöngyölítésére, a szervezet azonban időközben a többi autógyártó modelljeinek a vizsgálatára is kiterjesztette tevékenységét. Sajtójelentések szerint a Daimler különböző furgon és személygépkocsi modelljeibe épített OM 642 és OM 651 típusjelű motorjai kerültek a stuttgarti ügyészség látóterébe az emissziós értékek manipulálásának a gyanújával. A Daimler nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan melyik típuscsaládokba építette be a szóban forgó motorokat, de feltételezések szerint az ügy nagyjából egymillió autót érinthet. A Daimler a folyamatban lévő vizsgálatokra hivatkozva elzárkózott az eljárás nyilvános kommentálásától és közölte, hogy az ügyben kizárólag az ügyészséggel egyeztet. A stuttgarti ügyészség és a rendőrség május végén tartott házkutatást a Daimler hivatali helységeiben országszerte 11 helyszínen a dízelüzemű járművek károsanyag-kibocsátása manipulálásának gyanújával. (MTI)

Anno július 14.

  • Ma 60 éve, hogy meghalt Herbert MacKay-Fraser amerikai autóversenyző. Ha a nevet olvasva nem ugrik be semmi, nem az autósport-ismereted a hiányos. MacKay-Fraser tehetős apja kávéültetvényén nőtt fel Brazíliában, innen akart minden áron Európába jönni autóversenyzőnek. 1955-ben össze is jött neki: először egy Ferrari Monzával próbálkozott, majd összebarátkozott Colin Chapmannel, így hamar Lotus-ra váltott. 1956-ban már együtt indultak a Le Mans-i 24 óráson, egy évre rá pedig Fraser megejtette első és egyetlen Formula-1-es rajtját. A francia nagydíjon indult, ahol váltóhiba miatt hamar kiesett. Egy héttel később, kicsit odébb, Reims-ben már egy Formula-2-es futamon szerepelt: Chapman Lotus 11-esével balesetezett és szörnyethalt. Ezzel a csupán 30 éves Fraser lett a Lotus csapat első halottja.
A kevés Fraserről (elöl jobbra) megmaradt fotó egyike. Mellette versenyzőtársa, Jay Chamberlain. Aki pedig a Lotust vezeti, maga Colin Chapman
A kevés Fraserről (elöl jobbra) megmaradt fotó egyike. Mellette versenyzőtársa, Jay Chamberlain. Aki pedig a Lotust vezeti, maga Colin Chapman

Közlekedési koffein

Ma indul a vizes vb. A horrordrága rendezvény horrordrága megnyitója horror útlezárásokat hoz majd:

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. 

Milyen érzés végignézni, ahogy vázig ég hatéves, márkaszervizben gondozott 5-ös BMW-d? A válasz és sok más érdekes tartalom a címlapon.