Fáradt autós balesetét videózták Zámolynál

2017.07.19. 08:31

Szép reggelt az év 200. napján, július 19-én. Az Emíliák, Arzéniák, Eszténák és Rubinok neve napja a mai.

Ezért ne autózz fáradtan

Frontális ütközést videóztak Zámolynál. A hosszas felvezetés után már lehetett sejteni, hogy csúnya vége lesz a sztorinak. A videózó nő beszámolója szerint hiába próbáltak refivel és dudával (ezt valószínű a videózás előtt) jelezni a skodásnak, nem reagált. A teleülést elhagyva ment át a szembe sávba, ahol jött egy kamion. Azt szintén a videót készítő nőtől tudni, hogy a Skodából a baleset után kiszállt sofőr zavartan viselkedett. Azt mondta, előző éjszaka sietett valahova, nem állt meg pihenni, így valószínű egy el-el bóbiskoló sofőr viselkedése látható az alábbi videón.

Kirobbant a Mercedes dízelbotránya?

Talán korai még a Volkswagenéhez hasonló botrány kiállítani, de tegnap este olyan történt, amit érdemes lesz követni: a Daimler bejelentette, hogy visszahív hárommillió dízel Mercedest Európában. Mindezt azután, hogy egy ideje már arról jöttek hírek, hogy a német hatóságok vizsgálódnak a vállalatnál károsanyag-kibocsátási adatokat manipulálása miatt. Minden, amit eddig tudunk itt olvasható.

Hírsaláta

  • Ausztriában is nőtt a használt autók száma idén. Az első fél évben 2,4 százalékkal 435 ezerre nőtt a forgalomba helyezett használt személygépkocsik száma Ausztriában az osztrák statisztikai hivatal keddi közleménye szerint. Használt gépjárművet pedig összességében 547 ezret helyeztek forgalomba Ausztriában januártól június végéig, 2,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A forgalomba helyezett használt autók számának növekedése elmaradt az új autókétól: az első hat hónapban 186 ezer személygépkocsit, illetve összesen 243 ezer új gépjárművet helyeztek forgalomba, 8,6 és 7,2 százalékkal többet, mint 2016 első hat hónapjában. A forgalomba helyezett használt autókon belül a dízelek részaránya 60,6 százalék volt az év első felében. (MTI)
  • Egynapos autópályamatricát szeretne a Jobbik. A párt indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat, ezért javasolják, hogy kedvezményes áron egy napra is lehessen autópálya-matricát váltani. (Index)  

Nagyvárosi abszurd-csokor

  • Napok óta tart a vizes vb. A horrordrága rendezvény egyik érthetetlen beruházása volt egy 400 millió forintból épült kerékpáros híd a Rákos-patak fölött. Mit tippelsz, szabad-e bringázni a vébére épült hídon a vébé alatt? Válasz az Index cikkében.
DSC 3555

Anno július 19

Ma 59 éve, hogy Peter Collins megnyerte az 1958-as brit nagydíjat. A hatodik helyről induló Collins az első kör végére olyan versenyzőkön verekedte át magát, mint Moss, Hawthorn, Schell, Brooks és Salvadori, és mire körbe ért a mezőny, már az élen állt. Ezután végig vezetett és az ekkor mindössze 26 éves brit srác óriási győzelmet szerzett hazai futamán a későbbi világbajnok Hawthorn előtt. Ez volt a harmadik, egyben utolsó Forma-1-es futamgyőzelme. Ígéretes pályafutás állt előtte, azonban amikor két hét múlva a következő fordulón, a Nürburgringen Brooks-szal meccselt az első helyért árokba csúszott Ferrarijával. Még aznap elhunyt a bonni kórházban. 

Collins az 1958-as brit nagydíj után
Collins az 1958-as brit nagydíj után

Közlekedési koffein

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel.

Ennyi volt mára a Hidegindító. Ha nem volt elég az autókból, irány a címlap!