Kamu vagy az év legszürreálisabb balesete?

2017.08.01. 09:14

Hűsre klímázott lakótérrel teli szép reggelt mindenkinek az év 213. napján, augusztus 1-jén, a Boglárkák, Fodorok, Magnóliák és Nimródok neve napján. A hét egyik leghűvösebb napja mai: 38 fokos várható csúcshőmérséklettel hangolódhatunk a szerdai 40 fokra.

Ez mégis mi volt?

Vagy az év egyik legfurcsább autós koccanása került a YouTube-ra vagy valaki egy jó vírusvideóért összetörte Audiját egy nyolcemberes kisautóval. Állítólag egy térfigyelő kamera vette fel az alábbi balesetet, amiről sajnos semmit nem tudni, azon túl, hogy unexpected car crash címmel került a YT-ra.

Azt mondom...

Hírsaláta

  • A német közlekedési hatóság is falazott a csaló német autógyártóknak? A német Bild írta hétfőn: A német közúti közlekedési hatóság (KBA) több mint egy éve tud arról, hogy a Porsche a károsanyag-kibocsátási adatokat módosító szoftverrel felszerelt dízelautókat értékesít, és az autóipari lobbi nyomására ártalmatlan színben tüntette fel a manipulációt egy Porsche modellről készült jelentésében. Bővebben a 444-en.
zft.gif
  • Hollandiában a rendőrség elfogta azt az évek óta keresett mobiltolvaj bandát, amely haladás közben fosztogatott kamionokat. Átalakított autójukkal a kiszemelt kamion hátulját annyira megközelítették, hogy egyikük a motorháztetőről át tudott mászni rá, felnyitotta a kamiont, és átadogatta társainak a zsákmányt, zömmel okostelefonokkal teli dobozokat. A rendőrség tudomása szerint a banda legalább 17 kamiont fosztott ki, közülük ötöt Hollandiában. A teherautók vezetői út közben sohasem észlelték rakományuk megcsapolását. A rendőrség hétfőn adta hírül, hogy az évek óta körözött banda öt, román állampolgárságú tagja szombaton rács mögé került. Életkoruk 33 és 43 év között van. A rendőrség félmillió euró (bő 150 millió forint) értékű mobiltelefont talált a rejtekhelyükön, és meglelte a mobiltolvaj banda különleges autóját is. Képet egyelőre nem közöltek róla, de a fenti gifen egy másik banda hasonló módszere korábbról. Ez segít elképzelni, hogyan ment ez a gyakorlatban.
edvb
  • Lopott Suzukival az árokba. Szombatra virradó éjszaka történt, hogy a 27 éves B. András lopott egy Swiftet Ecsegen. A frissen szerzett Suzukival Csécse felé indult, de nem jutott messzire: még Ecseg belterületén lecsúszott a füves árokba. András az autóról itt lemondott, és a benne talált készpénzzel elmenekült a helyszínről. A pásztói rendőrök azóta elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. ( Police.hu)

Anno augusztus 1

Öt német nagydíjat is rendeztek a múltban ezen a napon. Ebből négyet a Zöld Pokolként becézett hosszú Nürburgringen, így nem meglepő módon több dráma köthető a ma évfordulós német nagydíjakhoz. Az 1954-es futam rajtjánál azért nem volt ott a maseratis Onofre Agustín Marimón, mert az időmérő edzésen barátja, Juan-Manuel Fangio szeme láttára lesodródott az útról és szörnyethalt. 22 évvel később, a 76-os futamon Niki Lauda égett meg súlyosan, miután megcsúszott a vizes úton.   

img 944x629$2016 07 29 11 07 03 5554

Közlekedési koffein

  • Két busszal lett kevesebb az országos állományban a tegnapi hőségben. A II. kerületben, a Hűvösvölgyi út és a Vadaskert utca kereszteződésénél hajtott villanyoszlopnak egy menetrendszerinti busz. A balesetben senki sem sérült meg, ahogy abban a busztűzben sem, ami Miskolc és Harsány között történt. Itt egy Ikarus utastere égett le a nyers vázig. (Index/MTI)
vreer

Kívánjuk, hogy se kormos busztorzók, se dugók ne verjék a napodat. Garantálni semmit se lehet, utóbbi ellen viszont egész sokat tehetsz, ha ránézel erre a térképre itt az utad előtt vagy alatt. 

Ez itt a mai hidegindító vége. Kifogyhatatlan autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.