Ha járni akarsz vele, sisakot is vegyél

2017.08.10. 08:45

Indítsák vidáman a napot

Az internetes népművészet legnagyobb alkotásai sosem avulnak el, a jamaikai áradásról készült riport remixe ma hatéves, de ugyanúgy ütvefúr, mint 2011-ben:

Tegnap a Totalcaron

Beárazták a leggyorsabb Jeepet

Az már eddig is tudható volt, hogy a Jeep is megkapja az FCA konszern 6,2 literes, feltöltős V8-asát, amelyet eddig a Challenger és a Charger Hellcatből ismerhettünk. A Jeep Grand Cherokee Trailhawkban sem fogták vissza a teljesítményét, ugyanúgy valamivel 700 lóerő feletti teljesítményt ad le, így hiába nehezebb két tonnánál is a SUV, amibe beépítik, 3,5 másodperc alatt ugrik százra, a végsebessége pedig 290 körül alakul. Ezt eddig az európai luxusgyártók tuning-SUV-jai is tudják, viszont a Trailhawk hozzájuk képest olcsó, 89 ezer dollárba kerül, vagyis valamivel több mint 22 millió forintba. A Mercedes GLE 63 AMG nem áll meg 110 ezer dollár (29 millió Ft) alatt, de a BMW X6 M-ért is minimum 27 milliót kell az Egyesült államokban kicsengetni. Azon felül, hogy mindkét riválisánál lényegesen erősebb, még egy komoly érv szól a Jeep mellette: csak ebben lehet hallani a kompresszor jellegzetes sivítását. (Carbuzz)

imageshandler

Hogy mi?!

Eladó sorba kerül az egyetlen Lamborghini Concept S. Ezt a prototípust még a Gallardo alapjaira építették 2006-ban. Az a Luc Donckerwolke dolgozott rajta, aki akkoriban számos más Volkswagen konszernes autót felrajzolt, manapság pedig a Hyundainál dolgozik. Az autó különlegessége, hogy a szélvédőt olyan alacsnyra vették, hogy már csak sisakban élvezhető a vezetés, az utasteret pedig egy merevítő elemmel kettéosztották középen, így ráadásul még több levegőt terelhetnek a motor felé. Ezen felül az autóba ugyanazt az 5,2 literes V10-es motort építették, amit a többi Gallardóból ismerni lehet. Az autó értékét 1,8 és 2,4 millió dollár közé saccolják a szakemberek, valószínűleg értéknövelő tényező lesz, hogy legálisan kivihető közútra, és hogy alig 180 kilométer van benne. (Motorauthority)

lamborghini 100616305 m

Közlekedési koffein

Ma reggel ezt dobta az Útinform:

  • Az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé, az 5-ös km-nél két kamion és egy kisbusz karambolozott. A külső sáv zárása mellett araszolnak a feltorlódott járművek.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél zavartalan a ki- és a belépő forgalom.

Waze!

Fázni ma sem fogunk

Visszatér a pusztító meleg , ma többnyire 34 és 40 fok közé áll be a hőmérséklet. A nyati határ mentén előfordulhat ugyan néhány zápor, de az ország legnagyob részén legfeljebb némi szellőre számíthatunk, ami valamennyire enyhíti a hőgutát. Ne feledjék, melegben lankad a figyelem, vezessenek óvatosabban, és igyanak, amennyit csak lehet. Indításnak pedig itt a zseniális Blakwalltól egy Knockin' on heaven's door feldolgozás: