BMW-mészáros Infinitit keres Kalifornia

2017.08.14. 08:08

Szép reggelt az év 226. napján, a Marcellek és Mikeások neve napján, augusztus 14-én. Tessék élvezni a jó időt: 30 fokkal indul a hét, két napra vagyunk egy újabb kánikulától.

Seggfej infinitist keresnek

Csütörtökön történt, hogy egy kaliforniai autópályán lejátszódott az alábbi jelenet egy gyanútlan BMW-ssel, egy masszív kamionnal és egy őrült infinitissel:

Bár ijesztő a látvány, az A-oszlop jól szerepelt a BMW-n: semmi baja nem lett a benne ülő nőnek kisebb karcokon kívül. A G37 coupe-s őrültet ettől függetlenül nagy iramban keresik Kaliforniában, csak a BMW-s fiának FB-bejegyzését 57 ezren osztották meg hétvégén, de egyelőre rejtély, ki és milyen motivációval ült az Infinitiben a balesetnél.

20776567 10154909228877634 8701769077506520258 o

Hírsaláta

  • Földcsuszamlás sodort el két buszt vasárnap reggel India északi részén. A földcsuszamlást a heves monszunesőzés okozta Himácsal Prades államban. A hatóságok közlése szerint a buszok egy autópálya pihenőjében parkoltak, amikor a földcsuszamlás egy 800 méteres szakadékba taszította őket. Az egyik buszt teljesen maga alá temette a sártenger. A két buszon kívül egy biciklist is elsodort a sárlavina. A korábbi jelentésekben nyolc halottat és kéttucatnyi eltűnt embert említettek. (MTI, Index)
18051995 8cc6ea963e04cdcec93ac4c031474668 x
  • Visszaestek az év első felében dél-koreai autógyárak az autóipar jövedelmezőségi rangsorában. A Hyundai Motor Co. bevételarányos jövedelmezősége 5,4 százalék lett az első hat hónapban, 1,2 százalékponttal alacsonyabb a 2016 első félévinél. A Kia Motors Inc. pedig 3 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget ért el, 2,2 százalékkal alacsonyabbat az egy évvel korábbinál. A Hana Financial Investment befektetési tanácsadó által végzett felmérés eredménye szerint a Hyundai Motor 12 nagy autógyártó bevételarányos jövedelmezőségi rangsorában négy helyezéssel a kilencedikre esett vissza. A Kia Motor pedig a nyolcadik helyről a lista aljára bukott le. Autóipari szakértők szerint a dél-koreai autógyártók jövedelmezőségének romlása egyrészt megnövekedett marketing költségeik, másrészt pedig a Kínával kialakult politikai feszültség miatt következett be, ami nagymértékben visszavetette eladásaikat a világ legnagyobb autópiacán. Az idei első hat hónapban a legnagyobb bevételarányos jövedelmezőséggel, 11,2 százalékkal a BMW dolgozott. A második helyen a Daimler áll 9,6 százalékkal, a harmadikon pedig az amerikai General Motors 8,0 százalékkal. A Volkswagen bevételarányos jövedelmezősége 7,7 százalék. (MTI)

Anno augusztus 14.

Ma ötven éve halt meg Bob Anderson autó- és motorversenyző, azon kevesek egyike, aki a gyorsasági motoros világbajnokságon és a Forma-1-ben is dobogóra állt. Az ötvenes évek végén az akkor huszonéves Anderson kétszer is megnyerte a North West 200-as utcai motorversenyt, többször indult a Man TT-n és 350, valamint 500 köbcentis kategóriában is dobogóra állt a világbajnokságon.

Anderson útban pályafutása egyetlen világbajnoki Forma-1-es dobogója felé zöld Brabham-Climax-jában az 1964-es osztrák nagydíjon
Anderson útban pályafutása egyetlen világbajnoki Forma-1-es dobogója felé zöld Brabham-Climax-jában az 1964-es osztrák nagydíjon

Anderson 1961-ben váltott autóversenyzésre. Kezdetben egy Lolával próbálkozott, majd privát Brabham-autókkal állandó szereplője lett a világbajnoki Forma-1-es futamoknak 1964-től. Legjobb eredménye egy harmadik volt a '64-es osztrák nagydíjon, de stabil szereplője volt a középmezőnynek. 1967-ben egy silverstone-i teszten szerzett sérüléseibe halt bele. A nedves pályán egy pályabírói posztnak ütközött. Súlyos nyaki és mellkasi sérüléseket szenvedett, a northamptoni kórházban halt meg augusztus 14-én. 36 éves volt. 

Vasmonstrumok  erdeje Dunaújvárosban

  • Az acélgyártáshoz használt gépek szabadtéri kiállításának indult, mára egy erdő tele benőtt vasmonstrummal. Az Index fotóriportban dolgozta fel a Dunai vasmű szomszédságában található ipartörténeti skanzent: Sztálinvárosból a Varázserdőbe.

Közlekedési koffein

Ma indul egy nagy lezárási hullám Budapesten. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint hétfőtől lezárják a Petőfi híd budai oldalán az északi fel- és lehajtót, irányonként csak egy-egy sávon haladhat a forgalom a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és Petőfi híd közötti szakaszán, emellett a Budai alsó rakpartra vezető lehajtót is lezárják. Társad a káoszban legyen a Waze: 

Ennyi volt mára a Totalcar napindítója. Hardcore autós tartalomért irány a címlap.