A németek is kitiltanák a dízel és benzines autókat

2017.08.15. 09:22

Mária napján kezdődik a Hidegindító. 1947-ben ezen a napon szakadt el India a Brit birodalomtól és kiáltotta ki függetlenségét, 1969-ben megnyitották a híres woodstocki zenei és művészeti fesztivált, ahol olyan nagyságokat hallgathatott a közönség, mint Jimi Hendrix vagy Janis Joplin. A nap híres szülöttei Sylvie Vartan francia, illetve Szűcs Judit magyar énekesnő. A zenét mégsem ők, hanem Massimo Cottica zongoraművész szolgáltatja, aki Chopint játszik egy 2010-es felvételen.

Hírek autósoknak

Angela Merkel német kancellár nem akart konkrét céldátumot megjelölni, amikor egy interjúban kifejtette: a belsőégésű motorral szerelt autók napjai meg vannak számlálva, és ez Európa legnagyobb autópiacára is vonatkozik. Merkel hozzátette, a gyártóknak fel kell készülniük a technológiaváltásra, de előtte kártalanítaniuk kell azokat a vásárlókat, akiket megkárosítottak, amikor egyes típusokba a környezetvédelmi vizsgálatok eredményeit meghamisító szoftvert töltöttek fel. A kancellár nyilatkozatára már reagált a Volkswagen, itt olvashatják. 

Az amerikai Smart-kereskedések kétharmada jelentette be, hogy befejezni a Daimler-féle miniautó forgalmazását, miután a cég bejelentette, hogy ezentúl kizárólag a teljesen elektromos meghajtású változatot forgalmazza az Egyesült Államokban. Így az eddigi 85-ből csak 27 Smart-díler marad, a többiek egyszerű szervizként folytatják tevékenységüket. (Autonews)

01

Összesen kilenc autómárka (köztük egy almárka) marad távol a szeptemberi frankfurti autókiállítástól, miután a gyártók az utóbbi években inkább saját rendezvényeiken, illetve más, interaktív módokon mutatják be legújabb modelljeiket. A legnagyobb európai autószalonon nem lesz ott az Alfa Romeo, a Fiat, az Infiniti és a Jeep, illetve a Mitsubishi, a Peugeot, a Volvo, a Nissan és a Citroen almárkája a DS sem. A távolmaradó márkák az európai eladások 20 százalékát produkálják, ennek ellenére döntésük hátterében ott lehet a tény, hogy egy nemzetközi autószalonon való részvétel költséges, ráadásul az újdonságokat csak álló helyzetben mutathajták meg. (Autonews)

Ma a Totalcaron

Százával adják-veszik itthon is, és sokak szerint az egyik legjobb Renault, már ami a praktikumot illeti. A Scénic II mégsem problémamentes modell, nem árt tehát, ha alaposan kigyúrják magukat a témában, mielőtt vesznek egyet. Mai használttesztünk tökéletes alap ehhez.

Kerüld el a dugót

A Waze interaktív térképén bárki gyorsan megtudhatja, milyen pokol várja az úton. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Mielőtt útnak indultok, töltsétek le az ingyenes Waze alkalmazást androidos, illetve iOS operációs rendszert futtató telefonotokra. A közösségi navigációs app már Android Autón is használható. A részletekről itt olvashattok.

Visszatér a meleg

Ma sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő kisebb felhőkből csapadék ezen a napon sem várható, írja az Időkép.hu. Mindenhol veszít erejéből a szél, de helyenként még előfordulhatnak élénk északkeleti, valamint nyugaton déli széllökések. Délután 27-31 fokot mérhetünk.