Ilyen, amikor autózás közben utolér egy napfogyatkozás

2017.08.23. 07:07

Szép reggelt az év 235. napján, augusztus 23-án, a Bencék, Rózsák és Zakeusok neve napján. A hét leghűvösebb napja a mai: 25 foknál ne nagyon várj melegebbet ma az országban.

Napfogyatkozás = üres utak

Amerika épp túl van egy teljes napfogyatkozáson. A komplett ország ennek lázában égett hetek óta, most meg, hogy már vége, tele a net az űrből, repülőről, sehonnan... fotózott sötétségről. Aztán jött ez az autós videó valakitől, akit hidegen hagyott a dolog, és megmutatta, milyen egy ilyet megélni a autósként, apokaliptikusan üres utakkal. 

Hírsaláta

  • Nem egyezett az autó színe, lefoglalták a Golfot a rendőrök Ácson. A Komáromi Rendőrkapitányság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy banai lakos ellen – írja a Police.hu. A járőrök 2017. augusztus 21-én 17 óra 30 perckor ellenőriztek Ácson egy szürke színű Volkswagent. Az intézkedő rendőröknek feltűnt, hogy a forgalmiban a Golf színére vonatkozó bejegyzésben fehér szín szerepel. Az autót vezető férfi a rendőröknek elmondta, hogy a forgalmi engedély egy másik járműhöz tartozik, amiről a rendszámokat is ő szerelte át. A rendőrök megállapították azt is, hogy a motortérben lévő alvázszámot eltávolították. A 24 éves férfit a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A banai lakos a bűncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozók a hatósági jelzéseket és az autót az eljárás során lefoglalták. (Police.hu)
Kép 1 1
  • Szívinfarktust kapott, a szalagkorlátnak ütközött, majd megmentették az életét. Hétfőn 13 óra körül történt, hogy egy, a 26-os úton, Sajóbábonynál haladó teherautó sofőrje rosszul lett, majd a belső szalagkorlátnak ütközött. A balesetnél megálló autósok kihúzták az eszméletlen sofőrt, majd a miskolci kapitányság egyik hazafelé tartó járőre is megállt, és azonnal megkezdte az életjeleket nem mutató férfi újraélesztését. A szívinfarktust kapott férfi állapotát aztán a mentősök stabilizálták és kórházba szállították. Szép munka, innen gratulálunk mindenkinek, aki közreműködött a sofőr életének megmentésében. (Index.hu)
  • A BMW volt a világon a legnyereségesebb autós ágazati cég az idén az első fél évben - derül ki az Ernst & Young (EY) vállalati tanácsadó cég kedden közzétett adataiból. Az idei év első hat hónapjának adatai alapján a BMW a legnyereségesebb autógyártó konszern a világon: a német vállalat ért el a vizsgált időszakban a legmagasabb, 11,3 százalék árbevételhez viszonyított profitot: 49,25 milliárd euró bevétel mellett 5,58 milliárd euró nyereséget termelt. Második helyen a Suzuki (10,3 százalék), harmadik helyen a Daimler (9,7 százalék) szerepelt, negyedik volt a General Motors mögött a szintén német Volkswagen (7,7 százalék). A legnagyobb nyereséget, 8,9 milliárd eurót egyébiránt a General Motors érte el. A BMW az első fél évben történetének legjobb eladási volumenét érte el: a cég mintegy 1,22 millió darab járművet értékesített, 5,0 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az eladási adat a vállalat eddigi legerősebb első féléves eredményét jelenti. A kedvező eladási adatok oka döntően a kínai kereslet kiemelkedő növekedése volt. A BMW rekordra számít idén az eladott járművek száma, a bevétel és a profit szempontjából egyaránt. (MTI)
420A1859
  • Kétezer font (660 ezer forint) kedvezményt biztosít egyes új járműveire a Ford Nagy-Britanniában a hét évnél idősebb autók cseréjekor. Ellentétben a BMW és a Mercedes hasonló nagy-britanniai programjaival, a Ford nemcsak a dízel, de a benzines járművekre is kiterjeszti a kedvezményt. A használt autókkal nem kereskednek, egytől egyik bezúzzák őket, így a cserének azonnali hatása lesz a levegő minőségére - hangsúlyozták keddi bejelentésükkel kapcsolatban. A Ford decemberig tartó roncsprémium-programja keretében bármilyen használt autót leadhatnak az érdeklődők, akik a különböző egyéb ajánlatokkal együtt akár négyezer fontot is spórolhatnak a személyautók és hétezer fontot a furgonok esetében. Az új járművek ára jellemzően 12 ezer és hozzávetőleg 20 ezer font között mozog. (MTI)

Anno augusztus 23.

Ma harminc éve halt meg az autósport egyik legnagyobb világbajnoki cím nélkül maradt versenyzője, Didier Pironi. Pironi a hetvenes évek végének és a nyolcvanas évek elejének egyik legtehetségesebb pilótája volt, 1978-ban győzött a Le Mans-i 24 óráson, majd a Forma-1 élmezőnyének állandó tagja volt. Pironi a turbós korszak legszebb éveinek meghatározó karaktere volt, de pályafutása legjobb éve egyben az utolsó volt. Az 1982-es szezont csapattársával, Gilles Villeneuve-vél nagy rivalizálásban kezdték, aztán miután Gilles meghalt a belga futam edzésén, Pironi komoly előnyt szedett össze a pontversenyben. Egészen a német nagydíjig menetelt, ahol a szabadedzésen őt is komoly baleset érte. Alain Prost Renault-jával ütközött, mindkét lába eltört több helyen. A szezonból még öt futam volt, ha szorosan is, de Keke Rosberg befogta távollétében, így végül öt pont hátrányban második lett a pontversenyben. 

b7e59eb4d4771a1639fa0ef9d637aa43

Pironi sokáig hangoztatta, hogy visszatér a Forma-1-be, de erről idővel lemondott. 1986-ra épült fel annyira, hogy képes volt segítség nélkül járni, és ekkoriban ki is próbált egy AGS-t. A tempója állítólag még meg lett volna a Forma-1-hez, de a sérülései továbbra is hátráltatták, valamint sokat bukott volna biztosítója miatt, amely visszafizetett volna vele egy rakat pénzt, ha visszatér az autósportba. A motorsportot nem hagyta hátra teljesen, és jobb híján a gyorsasági motorcsónak-versenyzéssel próbálkozott. Egy ilyen hajtót vezetett 1987. augusztus 23-án a Wight-sziget mellett, amikor egy tankhajó sodorvizébe került. A hajó a levegőbe emelkedett, majd a víznek csapódott. Pironi és két utasa a helyszínen meghaltak.

Kerüld el a dugót

A friss Gymkhana megvolt?

Egy posztban már megírtuk tegnap este, de ha kimaradt volna:

Ha te a másféle kézműves autós videókat szereted, a Petrolicious YouTube-csatornáján vár egy gyönyörűen filmezett kisfilm egy De Tomaso Panteráról.