Az év álláshirdetése

2017.08.24. 08:40

Lennél az élet császára?

Most minden lehetőség adott. Az Amazon Prime adott fel egy álláshirdetést, amelyben ideiglenes műsorvezetőt keresnek egy népszerű autós műsorba. A jelentkezőnek egy régóta működő csapatba kell becsatlakoznia, és hatalmas tudásra van szüksége autós témában. Nem árt, ha a jelentkező jól kezeli az idegesítő, vagy ismeretlen helyeken eltévedő kollégákat, és képes bármely mondat utolsó szava előtt méretes hatásszünetet tartani. Ja, és a legfontosabb: legyen göndör a haja. A cég figyelmezteti a leendő műsorvezetőt, hogy időnként véletlen gyújtson fel dolgokat, kezeljen munkagépeket (rosszul), és körömszakadtáig kell védenie a véleményét, akkor is, ha az teljesen nonszensz. Feladat, hogy képes legyen a világ leggyorsabb, legérdekesebb autóit vezetni, miközben a kamerába beszél. Előny, ha ezt az autó lezúzása nélkül teszi, de nem feltétel. És ha már feltételek: érvényes jogosítvány, az angol nyelv kiterjedt és alapos ismerete, és legalább 6.5 millió Twitter-követő. És az illetőnek szűk, koptatott farmerben kell majd nyomulnia. 

476544512

Nem nehéz kitalálni, hogy az éppen kórházban lévő Jeremy Clarkson helyére keresnek valakit, ám nem valószínű, hogy valódi lenne az igény. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy az Amazon a hamarosan érkező The Grand Tournak akar egy kis hírverést csapni. És ez egy elég jó módszer. 

Tegnapi menü

Próbálj meg nem vágyni rá

Gyakran kerül elő a végtelen net-sztyppékről egy-egy sokat futott autó, hol egy Merci, alkalmanként egy japán gép, esetleg valamilyen Volvo. Sportautó ritkán tűnik fel hét számjegyű futással, hiszen a technika itt kihegyezett, másrészt egy sok száz lóerős autót nagyobb eséllyel csavarnak fel egy fára. Most viszont itt egy Porsche 911 Turbo, ráadásul 1975-ből. A kanadai Bill MacEachern például napi járós autónak tartja a Turbóját, ami már csak a kanadai időjárás, és a farmotoros felépítés miatti barátságtalan karakter ismeretében is férfias tevékenység. 2009-ben az autó már 850 ezer kilométernél járt, ekkor baleset történt, egy SUV csattant bele a hátuljába, de miután kicserélték a lengőkart, a sárvédőt, a féltengelyt, és még pár apróságot, a 911 ment is tovább. Az egymilliomodik kilométer 2012-ben jött el, ezt egy Porsche-találkozón meg is ünnepelték. Mostanra 1165937 kilométert mutat a számláló, de a tulajdonos szerint ugyanakkora élmény vezetni ma, mint mint amikor negyven éve először ült benne.  

1975-Porsche-911-Turbo-5-

A nyár végére

Ma legfeljebb fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, záporokra legfeljebb az Alpokalján lehe számítani. A nyugati-délnyugati területeken erősödhet cak meg a szél, amúgy 25-31 fokig melegszik az idő. Fronthatás viszont nem lesz. 

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig a következő híreket hozta az Útinform:

  • Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé Bőny térségében a 104-es km-nél két kamion és egy tehergépjármű ütközött össze. A mentés idejére megállították a forgalmat. 6-7 km-es a torlódás, ami elkerülhető, ha lehajtanak a 94-es km-nél a Bábolna pihenőhelynél és a benzinkutat megkerülve a Bana – Bőny útvonalon közelíthetik meg az M1 autópályát.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Bőny térségében a 104-es km-nél tengelysúly mérőállomást építenek a burkolatba. A belső sávot lezárták, a forgalmat a külsőbe terelik, lelassult a forgalom. Az ellenkező oldalon, Budapest felé pedig Tata közelében a 64-es km-nél a külső- és a leálló sávot kerítették el. Ott a belső sáv használható.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél zavartalan a ki és a belépő forgalom.

Waze!

És egy zene a végére

A fémzene mindig jó, főleg, ha a műfaj egyik legnagyobbjától, a Manowartól jön. A Warrirors of the world egy slágeresebb darab: