2017.08.29. 07:40

Kávé mellé lóerő

Kezdje erősen a reggelt, márpedig egy 800 lóerősre tuningolt Mustang épp elég erős. A német Schropp Tuning terméke az SF600R, a videón is jól látszik, hogy nem végeztek félmunkát. Ekkora teljesítményt a legkönnyebb kompresszorral elérni, az ötliteres, V8-as Coyote blokkra egy csavarkompresszort tettek, átprogramozták a vezérlését, kicserélték a forgattyús mechanika jelentős részét, majd építettek egy az autóhoz hangolt kipufogórendszert is. Hogy legalább valamennyire kordában lehessen tartani a az autót, új futóművet is szereltek alá, és bár arról nincs konkrétum, hogy mennyire viselkedik jól kanyarokban, az viszont jól látszik, hogy egyenesben nincs félnivalója a tulajdonosnak. (CarScoops)

Tegnap a TC-n

Ennyit bír a Tesla?

Bár a Tesla első autója, a Model S már ötödik éve van piacon, még mindig nem sokat tudni arról, hogy mennyire tartós, mik a gyenge pontja, vagy, hogy van-e valamiféle jellegzetes típushibája. Viszont ad némi támpontot, hogy egy finn taxis, Ary Nyssossesta már harmadik éve nyúzza a kocsiját, amelynek számlálója átfordult a 400000. kilométeren. A sofőr állítása szerint ennyi idő alatt semmilyen jelentős műszaki probléma nem fordult elő, igaz, nem tudni, az ő szótárában mit jelent a jelentős. Az viszont biztos, hogy az elektromos hajtáslánc lényegesen egyszerűbb, mint egy belsőégésű motor, nemrég maga Elon Musk mondta, hogy az elektromos motort egymillió kilométerenként kell csak karbantartani. A finn elmondta, hogy egy jelentős költsége volt a három év alatt, mégpedig az, hogy ki kellett cserélnie az akkumulátor-csomagot az autóban. Tekintve, hogy az autó nem csak közlekedési, de pénzkereseti eszköze is, valószínűleg még így is vastagon megtérült a beruházás. (CarScoops)

tesla

Tart még a nyár

Ma többnyire napos, meleg időre számíthatunk, a felhőzet csak helyenként élénkül meg, eső viszont sehol sem lesz. Északon-északkeleten fordulhatnak elő széllökések, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. 

A legjobb cégautó 

Nem egy Octavia, és nem is Mondeo. A Petrolicious remek videójában egy DeTomaso Pantera a főszereplő, és a gazdája, aki a cége hozzájárulása révén vehette meg az autót. Gary Corcora cége három évnyi alkalmazás után havi 248 dollárral támogatta az alkalmazottait, hogy autót vegyenek, Gary egyből olcsóbb Ferrarik és Corvette-ek felé kezdett nézelődni. Véletlen akadt a DeTomasóra, tulajdonképpen nem is ismerte a márkát, de azonnal megvette, hiszen nem tudott ellenállni a középre épített Ford V8-asnak, és a ráakasztott manuális ZF váltónak. 

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig a következő híreket hozta az Útinform:

  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Szárliget térségében az 50-es km közelében munkavégzés miatt lezárták a külső sávot, csak a belső sáv használható. A torlódás közel 2 km-es.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán és az 1-es főúti határátkelőnél jelenleg zavartalan a ki- és a belépő forgalom.

Waze!