Élet a büntetőfék után

2017.08.30. 09:33

Szép reggelt az idei nyár utolsó szerdáján. Augusztus 30-a van, a Rózsák, Roziták és Rozik neve napja.

Munkában a karma

Lehetne a felcím az alábbi videóhoz akár Megszívta a tahó BMW-s is, de egyrészt olyan címünk már volt, másrészt ideje leszoknunk a nem elegáns jelző+márkás-féle címadásról. A lényeg viszont: az alábbi videón egy ordas nagy gyökeret látni, aki mellesleg BMW-t vezet. Előbb nem tetszik neki a tempó és ezt egy előzés utáni büntetőfékkel jelzi, utána viszont utoléri a karma. Kellemes kárörvendést:

Hírsaláta

  • Jön az újabb dízelcsúcs. Novemberben rendezik meg az autóipari vállalatok és az illetékes hatóságok részvételével a második dízelcsúcsot annak érdekében, hogy a járművek károsanyag-kibocsátásának fokozatos csökkentésével el lehessen kerülni a dízelautók kitiltását a belvárosi forgalomból - jelentette be Angela Merkel kancellár kedden sajtótájékoztatón. Az első dízelcsúcson született megállapodás ötmillió dízelautó motorvezérlő szoftverének a frissítéséről, valamint a dízelautók minőségi cseréjére adott roncsprémium nem elegendő a járműpark károsanyag-kibocsátásának megfelelő mértékű csökkentéséhez, a környezetvédelmi előírások betartásához. Ehhez további intézkedésekre lesz szükség. A kancellár jelezte, hogy a szeptemberi Frankfurti Autószalonon (IAA) nagy hangsúlyt kell helyezni az új hajtáslánc-technológiák bemutatására, ugyanakkor helytelen lenne háttérbe szorítani a várhatóan még több évtizeden át kulcsfontosságú szerepet betöltő belsőégésű motorokat. (MTI)
gbet
  • Leállt a gyártás a Hyundai négy kínai üzemében. A Beijing Hyundai Motor Co, a Hyundai Motor és a kínai BAIC Motor Corp 2002 óta működő közös vállalata múlt hét óta a gyártás fokozatos leállítására kényszerült négy kínai üzemében. A leállás oka alkatrészhiány, mivel az egyik kínai beszállítót - a kínai-dél-koreai feszültség miatt csökkenő eladások miatt - nem tudta időben kifizetni a Beijing Hyundai Motor Co, így a beszállító nem hajlandó tovább kiszolgálni partnerét. További részleteket nem közöltek. A négy üzem együttes gyártási kapacitása eléri az évi 1,35 millió járművet. (MTI)

Szemtanút keresnek

Ha esetleg augusztus 27-én (vasárnap) 9 óra 10 perckor épp a 21-es számú főúton jártál, Pásztó külterületén, talán tudsz segíteni a nógrádi rendőröknek. Itt és akkor történt ugyanis, hogy egy autós előzés közben érintőre vett egy vele szemben közlekedő másik autót. Az ütközésben a vétlen autós visszapillantója letört, ami betörte az üveget, ami pedig megsértette a vezetőt. Szóval ha bármit láttál ebből a balesetből vagy az előzményéből, segítsd a vizsgálatot és vedd fel a kapcsolatot a rendőrséggel a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon. További infók a police.hu-n.

Anno augusztus 30

Autósport szempontból egész erős múltja van augusztus 30-nak. Ezen a napon született például a hatvanas évek egyik legjobb autóversenyzője, a McLaren csapat alapítója, a pilótának és tervezőnek is zseniális Bruce McLaren. 1937-ben, azaz éppen ma 80 éve. McLaren tragikusan rövid, ám annál érdekesebb életéről egyébiránt mostanában készült egy kiváló dokumentumfilm McLaren címen. Ízelítőt itt találsz belőle, máskülönben a neten megtalálható egészében.

3444d8e84f02bf4b89f4cf51aa19a490

Két emlékezetes belga nagydíjnak is pont ma van az évfordulója. Ma 25 éve, 1992-ben történt, hogy egy szerencsés taktikával Michael Schumacher megszerezte pályafutása első F1-es győzelmét az esős spa-i futamon.

CNnJPnnWoAEqMVl.jpg large

Napra pontosan hat évvel később, az 1998-as futamon is megvolt minden esélye a győzelemre. Az óriási rajtbalesetéről emlékezetes versenyen is sokáig az akkor már kétszeres világbajnok Schumachernek állt a zászló, mígnem az esőfüggönyben bele nem hajtott az épp lekörözött David Coulthardba. Amíg Schumi a boxban próbálta ezt leverni a mclarenesen, Damon Hill a pályán megnyerte a Jordan csapat első futamgyőzelmét.

Kerüld el a dugót

Karotta 40

Bizony, a mai naptól a legtöbb életkori rendszerezés szerint középkorú lett a Totalcar arcának másik fele is. A kollégák összeszedték, milyen nyomott hagyott eddig ez a drága ember e lap pixeljein: