Mi történik ha levágjuk egy autó tetejét?

2017.09.14. 08:35

Szeptember 14. van, csütörtök, Szerénák névnapja. A nappali hőmérséklet 26, az éjszakai 13 fok körül lesz. 1321-ben ezen a napon halt meg Dante Alighieri olasz költő, az Isteni színjáték szerzője. Theodore Roosevelt 1901-ben ezen a napon lépett hivatalába, mint az Egyesül Államok elnöke, ebből az évből még 108 nap van hátra. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító!

A nap képe

senna gokart

Ayrton Senna gokartozás közben

A (teg)nap(előtt) videója

Sosem lesz ilyened. Nem, vezetni sem fogsz ilyet. Ha szerencsés vagy, látsz talán az életben egyet menet közben. Na jó, ha csak álltában látod, már akkor is boldog lehetsz. Ha megnézed a Petrolicious Ferrari F40 videóját, akkor pedig csak még jobban fogsz rá vágyni.

F1 Anno

  • 1980 – Olasz Nagydíj, Imola - Győztes: Nelson Piquet (Brabham Ford)
  • 2003 – Olasz Nagydíj, Monza - Győztes: Michael Schumacher (Ferrari)
  • 2008 – Olasz Nagydíj, Monza - Győztes: Sebastian Vettel (Toro Rosso Ferrari)

Boldog születésnapot Dr. Flex!

Dr. Flex jött, a Saab teteje pedig ment. Ma 15 éves a TCTV egyik ikonikus adása, amiből megtudjuk, mitől merev egy jó kabrió. Nézzék csak:

Best of Frankfurt

Sose volt még ennyire durva - és ezt most nem az Üllői úti fuck Esküvő című számából idézem, hogy Lendvai Zsolt frankfurti beszámolójából az új Megane RS-ről. Két számot emelnék ki 280 és 390. Előbb a lóerő, utóbbi pedig a nyomaték newtonméterben. Durva, mi? További részletekért kattintsanak.

Ha csak egy autó valósul meg az idei frankfurti tanulmányok közül, ez legyen az. Hogy miért? Nem a környezettudatosság és nem is high tech megoldások miatt. A Honda megcsinálta a tökéletes retró 1-es Golfot. Még több infó és kép itt.

Jó alapanyagokból nehéz elszúrni egy koktélt. Valaki tudja ezt a Suzukinál is, így készülhetett legalábbis az új Swift Sport, amibe összeválogatták mindenből a legjobbat. Hatsebességes váltó, 140 lovas turbómotor, dögös, könnyű kaszni, mi kell még? Ha tovább olvasna róla, ide kattintva megteheti.

A nap dala

Bár a hétvégéig még kell aludni, csütörtök alkalmából álljon itt a The Weekend Thursday című száma:

Tömegközlekedési koffein

Hétvége HÉV nélkül: A H7-es HÉV helyett 2017. szeptember 16-án és 17-én (szombaton és vasárnap) egész nap autóbuszok járnak karbantartás miatt. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár. 2017. szeptember 16-án (szombaton) az első járatindulástól 2017. szeptember 18-án (hétfőn) 6:00- ig a 38-as, a 38A, a 138-as, a 179-es, a 238-as és a 278-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik a külső végállomásaik felé a Károli Gáspár utcai útátjáró lezárása miatt. Forrás: BKK

Közlekedési koffein