7 perc alatt a Nürburgringen

2017.09.18. 09:09

Szeptember 18. van, hétfő, Diánák és Metódok névnapja. 2006-ban ezen a napon kezdtődtek a budapesti tüntetések a kiszivárgott öszödi beszéd miatt. Szintén ebben az évben, ugyancsak ezen a napon indult el az első női űrtúrista Anousheh Ansari, a Nemzetközi Űrállomásra. 1970-ben ezen a napon halt meg Jimi Hendrix amerikai gitárvirtuóz. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító.

A nap képe

jimi

Jimi Hendrix egy Volkswagen Buggyt vezet - 1968

Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Szombaton kezdődött az Európai Mobilitási Hét, amely a városi közlekedés észszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza. Magyarország tizenhatodik alkalommal csatlakozik a programsorozathoz, amelynek keretében a hétvége mindkét napján lezárták a gépjárművek elől a budapesti Andrássy utat. A közlekedési szolgáltatókon és a fővárosi közszolgáltató társaságokon túl több kerület, civil szervezet is csatlakozott a mozgalomhoz. A mobilitási hét a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. Az idei mottó: "Közös út, közös jövő", a téma pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

TCTV Anno

Kiss Norbert ötödik és harmadik Zolderben

Az első futamot az ötödik, a másodikat pedig a harmadik helyen zárta a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a gyorsasági kamion Eb belgiumi versenyhétvégéjének vasárnapi napján. A szombathelyi versenyző a délelőtti időmérő edzésen a hatodik rajtkockát szerezte meg, és végül sikerült egy pozíciót előrelépnie. Az utolsó zolderi futamon - a fordított rajtrács szabálya értelmében - negyedikként indult, és harmadikként ért célba, így a pontversenyben is a harmadik helyen áll. Gratulálunk!

Karotta és az MX-5 kalandjai

Ezúttal Walesből jelentkezett be Karotta egy lapozgatóval.

300 millió kompközlekedésre

A Duna menti településeknek csaknem 154 millió forintot juttat a kompközlekedés felújítására és működtetésére az NFM. A Tisza menti települések mintegy 97 millió forint támogatást nyertek e célra, míg a Bodrog mentén csaknem 17 millió forintot, a Sajó menti településeken szintén mintegy 17 millió forintot. A Mezőtúr mellett folyó Körösön közlekedő komp és rév felújítására, fenntartására mintegy 5,5 millió forintot, míg a Szamos melletti szamossályi komp közlekedésére pedig mintegy 10,4 millió forintot fordíthatnak az idén.

7 perc alatt a Nürburgringen

Persze ehhez kellett egy spéci, 600 lóerős Subaru Impreza WRX STI RA NBR is. Jól sejtik, az NBR itt a Nürburgringet jelenti.

A tervek szerint az NBR-ből csak 500 darab készül.

A nap dala

Ha már Metód névnap van, egy kis Kodály-Method:

Közlekedési koffein

Kellemes hetet kívánunk!