Közeleg az új Ken Block videó

2017.09.22. 09:14

Jövő héten érkezik az új Gymkhana videó, a műfaj legismertebb arcától, Ken Blocktól. Valószínűleg ő is érezte, hogy a mezei csúszkálás már unalmas, ezért most a Pikes Peak hegyi felfutó pályáján hajtja meg a Mustangját, a Hoonicorn V2-t. Ez már az ikerturbós V8-as változat, közel 1400 lóerős. Az előzetes alapján nem lesz unalmas a felvétel, a többi kiderül szeptember 23-án, hétfőn.  

(Legyen akármilyen látványos is, tudjuk, hogy a hegynek egy királya van

Tegnap a TC-n

Olcsó ez sem lesz

A veterán autókon valós az igény olyan gumikora, amikkel az 50-60 éves autókat eredetileg szerelték, most a Pirelli hozott ki egy Collezione nevű sorozatot. Ez nem csak megjelenésében hasonlít a a régi abroncsokra, de kínálnak specifikus darabokat is, amelyeknél figyelembe vették a korabeli dokumentációkat is, hogy a gumi harmonikusan működjön a futóművel, ugyanakkor odafigyeltek arra, hogy a ma ismert vízelvezetési és biztonsági paramétereket hozza. Jópofa, hogy a Pirelli oldalán egy skálán választhatjuk ki az évtizednek megfelelő kinézetet. 

technical-features.png

Útinform

A Hidegindító megjelenéséig az Útinform a következő híreket hozta.

  • Az M5-ös autópályán, Budapest felé Balástya közelében a 149-es km-nél korábban egy kamion a védőkorlátnak ütközött. Mindkét irányból a belső sávot lezárták.
  • A 34-es főúton Kunhegyes és Bánhalma között a 42-es km-nél két személygépkocsi ütközött össze, a forgalom félpályán halad.
  • Az 54-es főúton Sükösd közelében a 92-es km-nél két kamion ütközött össze, a fél útpályát lezárták.
  • Az M43-as autópályán, a román határ előtt 3 km-es a kilépésre váró kamionsor hossza a leálló sávon.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan.

The hammer has fallen 

Egy remek Ptrolicious videó jelent meg a nyolcvanas évek egyik legsúlyosabb Mercijéről, a W124 AMG 6.0-ról. Az autóra a Hammer becenevet aggatták, ez egy utalás arra, hogy mi történik, amikor lepadlózzák a hatliteres V8-ast. A szedán sem gykori madár, hiszen ebben az időszakban az AMG még nem házon belüli cég volt, a vevők a szalonból vitték át a kocsit az affalterbachi műhelybe, és még kevesebb készült kombi kasznival. 

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

És a mai műsor

Hát nézzék csak meg jobban, és próbálják meg megállni röhögés nélkül. Még az önmagában komikus szárnynak is saját, külön szárnyacskája van. Légterelő uszonyok a tetőn, diffúzor a lökhárító alatt, szplitterek és hatalamas légbeömlők az orrán, küszöbtoldat, sárvédőszélesítés, légbeömő a motorháztetőn – jusson eszünkbe bármilyen aerodinamika kiegészítő, a Civic Type R-en van. Odavág a háromcsövű kipufogó is, a felnik 20 collosak, nem szívesen lennék most japán optikai tuner, akinek ezt kell extrémebbé varázsolnia. Európai szemmel elképzelhetetlen, hogy ez lehetséges, az új CTR élőben akkora vizuális sokk, mintha valaki kívül hordaná az alsógatyáját. - Tóth Zoli meghajtotta azúj Civic Type-R-t.