2017.10.06. 08:53

Október 6. van, péntek, Renáták és Brúnók névnapja. A nappali hőmérséklet 14, az éjszakai 11 fok körül várható. Az évből még 86 nap van hátra. 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a szabadságharc 12 tábornokát és egy ezredesét. Kossuth Lajos 1890-ben, az egyetlen fonográfon is rögzített beszédében Aradot emiatt a magyar Golgotának nevezte.

A nap képe

sm

Biztonságos zebrákat mindenhova!

Ha te is ismersz olyan zebrát, amit valamiért nem vesznek észre, nem tisztelnek kellően az autósok, vagy ahol jellemzően gyerekek, esetleg idősek járnak át, akik komolyabb védelemre szorulnak, és jobban látható felfestéssel, könnyebben észlelhető táblákkal lehetne segíteni azon, hogy ez megváltozzon, jelezd a Volvo Facebook oldalán.

143262721

A beérkezett javaslatokat szakmai zsűri segítségével rangsorolják, és táblák, felfestések, egyéb technikai eszközök alkalmazásával annyi zebrát tesznek majd biztonságosabbá, amennyit csak tudnak. Az akció a Volvo Autó Hungária szervezésében, a Magyar Közút és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság szakmai támogatásával zajlik.

Elloptak egy Bubi-bringát

A rendelkezésre álló adatok alapján három ismeretlen férfi 2017. augusztus 24-én 2 óra 18 perckor egy Budapest VI. kerületi MOL Bubi állomásról elloptak egy közösségi kerékpárt. Az elkövetőkről egy térfigyelő kamera felvételt készített:

bubi.png

További részletek a Police.hu-n.

Forma-1

  • 1963 – Amerikai nagydíj, Watkins Glen - Győztes: Graham Hill (BRM)
  • 1968 – Amerikai nagydíj, Watkins Glen - Győztes: Jackie Stewart (Matra Ford)
  • 1974 – Amerikai nagydíj, Watkins Glen - Győztes: Carlos Reutemann (Brabham Ford)
  • 1985 – Európai nagydíj, Brands Hatch - Győztes: Nigel Mansell (Williams Honda Turbo)

TC Anno

Borzasztó minőségű videóban nézhetjük most újra, mit gondolt Winkler 15 éve a Punto II-ről:

Ma a TC-n

"517 centi hosszú, azaz három magasabb fajta, fekvő nő, lábtól fejig. Ilyen hosszú ez a hodály, és ez még csak a rövid változat, mert a másik, a Lang 530 centis. Tudják, az L, amit csak áhítatosan lehelve, sok levegővel illik kimondani." - Csikós Tannisban tesztelte az új A8-ast.

A nap dala

Ma ünnepel

42 éves lett Steinmetz Barnabás,  kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.

Közlekedés

 Szép hétvégét kívánunk, hétfőn találkozunk!