Van százmilliód? Talán megveheted McQueen Le Mans-szettjét

2017.10.18. 08:03

Szép reggelt október 18-án, a Lukácsok, Ambrusok és Jusztuszok neve napja a mai. Ez itt a Totalcar reggeli vegyese, a Hidegindító.

Öltözz Steve McQueennek

Árverésre kerül Steve McQueen teljes versenyruhája az 1971-es Le Mans-ból. Mármint Lee H. Katzin filmjéből, ami McQueen szereplésével Amerikában is ismerté tette a világ legnevesebb hosszútávú futamát. A decemberi aukción a színész forgatás alatt viselt Bell kesztyűjét, sisakját és Hinchman versenyoverálját lehet majd megvenni. Ezt itt, amit a trailer borítóján is visel:

A szervező RM Sotheby's nagy reményekkel indul neki az árverésnek, úgy számolnak, 400 ezer és 500 ezer dollár között jön majd a legnagyobb ajánlat a szettre. McQueen ruhásszekrényéből amúgy össze lehetne még szedni jó néhány olyan overált, amik élesben kapták a nyüstölést. A színész már a '71-es forgatás előtt komolyan érdeklődött az autósport iránt. Sőt, mire a filmben eljátszotta Michael Delaney fiktív autóversenyzőt, már túl volt versenyzői karrierje legnagyobb sikerén, egy második helyezésen a Sebring-i 12 óráson.

680d430672962cfadac771ac724cbe30256f3892-1508274574

Hírsaláta

  • Bentley-karosszériákat gyárt majd a Porsche lipcsei üzeme. A Porsche Panamera és Macan modellek karosszériáit gyártó lipcsei üzeme veszi át a Bentley Continental luxus limuzin karosszériájának a gyártását a Volkswagen Zwickau-i üzemétől - jelentette be a Porsche szóvivője. A Bentley modellek összeszerelése a nagy-britanniai Crewe üzemben történik, a Bentayga luxus terepjáró gyártása viszont a Zwickau-i üzemben történik majd. A Bentley karosszériák gyártását nem a Brexit miatt kellett Lipcsébe helyezni, a döntés már jóval korábban megszületett - közölte a Porsche szóvivője. A Porsche Cayenne új generációjának a gyártása Lipcséből teljes egészében a Volkswagen pozsonyi üzemébe kerül át 2018-tól, ahol az Audi Q7 és a VW Touareg modellek is készülnek. (Napi.hu)
DSCF4148
  • Szeptemberben két százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Németországban és Nagy-Britanniában volt nagy a visszaesés. Az ACEA európai szakmai szövetség kedden azt közölte, hogy az Európai Unióban szeptemberben 1 millió 427 ezer 105 új személygépkocsit helyeztek üzembe, 2 százalékkal kevesebb, mint tavaly szeptemberben. A főbb piacok közül Olaszországban 8,1 százalékos, Spanyolországban 4,6 százalékos, Franciaországban 1,1 százalékos volt a növekedés. Nagy-Britanniában 9,3 százalékkal, Németországban 3,3 százalékkal kevesebb autót adtak el szeptemberben, mint egy évvel korábban. Az idei első kilenc hónapban az EU-ban eladott új autók száma 11 millió 660 ezer 121 volt, ami 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az ACEA adatai szerint Magyarországon 9607 új személygépkocsit regisztráltak szeptemberben, 16,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első nyolc hónapban eladott új autók száma 19 százalékkal 82 ezer 660-ra emelkedett Magyarországon. (MTI)
brendonh
  • Megszűnt a csapatom, felhívtam a Red Bullt – a Forma-1 következő újonca, az idei Le Mans-i 24 órás győztese, Brendon Hartley vallott elmúlt hónapjairól. Új-Zéland jelenleg legjobb autóversenyzője azután lett volna munkanélküli, hogy a Porsche bejelentette, év végével elkaszálja Le Mans-projektjét. Mint mesélte, a Porsche bejelentése után telefonálgatni kezdett és az első, akit hívott Helmut Marko volt, a Red Bull Racing utánpótlás nevelő programjának vezetője. Most, hónapokkal később Harley élete első F1-es versenyére készül, a hétvégi amerikai fordulón indul majd Carlos Sainz Jr. helyén. (Index.hu)
  • Négyszáz embert küldenek el az Opel brit márkájának, a Vauxhallnak ellesmere-i üzeméből. A frissen eladott anyamárka döntésének fő oka a Brexit: az Ellesmere Portban készülő Astra alkatrészeinek háromnegyede a kontinentális Európából érkezik, majd az összeszerelt kocsik nagy része ismét visszautazik az EU többi tagállamába, ami a britek kiválása után komoly terhet jelent majd. (Napi.hu)

Közlekedési vegyes

  • Az országban elsőként elektronikus jegyrendszert vezetnek be a debreceni tömegközlekedésbenírja az Index. Az új rendszernek hála az új típusú, elektronikus személyi igazolvánnyal rendelkező utasok és a diákok novembertől a havidíj megfizetésével már bérletként használhatják az okmányukat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. összes villamos-, autóbusz- és trolibuszjáratán. 
18525421 85739a5b45a5d0b31553f0b56169ac94 x
  • A 3-as metró hosszú felújítása miatt pokoli napok várnak a Budapesten autózókra. A káosz a teljes fővárosra kiterjed, az északi részén autózók sem ússzák meg a hatását. Az Index összeszedte, hogy területekre bontva hol mekkora fennakadások várhatóak majd a munkálatokkal: Merre meneküljünk a metrópótlás sújtotta zónából?

Kerüld el a dugót

Zárásként pedig álljon itt minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.