A Toyota-főnök elkaszálná a dízeleket Európában

2017.10.26. 09:43

Jó reggelt mindenkinek október 26-án, Dömötör napján. 159 éve ezen a napon szabadalmaztatta H. E. Smith a forgótárcsás mosógépet, 138 éve született Fedák Sári színésznő, és 112 éve függetlenedett Norvégia Svédországtól. Ma az ország legnagyobb részén felhős időre számíthatunk, északkeleten még gyenge eső is előfordulhat. Napsütés csak nyugaton, délnyugaton lehet, de a hőmérséklet lassan emelkedik, délután 15-19 fok várható.

Semmi sem tart örökké

Didier Leroy, a Toyota európai részlegének igazgatója beszélt egy interjúban a Tokiói Autoszalonon arról, hogy ha rajta múlna, a japán gyártó nem készítene több dízel autót az európai piac számára. Leroy kiemelte, hogy ez szigorúan a saját véleménye, ám elmondása szerint nem a dízel-botrány miatt gondolkodik így. Elmondása szerint jók voltak a visszajelzések, amikor 2014-ben a C-HR hobbiterepjárót csak benzines és hibrid hajtáslánccal kezdték kínálni. Leroy elmondta, hogy ezzel a döntéssel még a viszonteladók sem értettek egyet, de akkor is a környezettudatosság felé kell mozdulni, hisz benne, hogy a modellváltással minden modellből eltűnik a gázolaj. (CArscoops

toyota-chr

Sírjon velünk

Javában megy a Tokiói Autószalon, amiről a kiküldött kollégáink tudósítanak is. Viszont mivel az autós világ szinte kizárólag ide figyel, a Hidegindító némi anyaghiánnyal küzd, ezért inkább előveszünk egy régebbi videót. A drivetribe-os Jethro Bovingdon kóstolja össze az első generációs NSX Type-R-t a nemrég bemutatott új, hibrid NSX-szel. Nézzék meg, de zsepit készítsenek be:

Tegnap a Totalcaron

  • Dübörög Tokió, ezt gurította a világ legnagyobb gyártója, a Toyota. 
  • Csipszer Máté elment driftelni. Élvezte
  • A Mazda pedig megint kitalált valamit. De mit?

Útinform

A Hidegindító megjelnéséig az Útinform a következő híreket hozta. 

  • Az M0-ás autóúton Győr felé közlekedők, valamint az M5-ös autópályáról az M1-es autópálya felé utazók torlódásra számítsanak, mert a körgyűrű 30-as km-énél javítják a külső sáv burkolatát, mellette pedig csak két szűkített sávon lehet közlekedni.
  • Az M5-ös autópályán Röszke felé, a 44-es és a 68-as km között a belső sávon szedik a szemetet, ezért az újhartyáni csomóponttól torlódik a forgalom.
  • Az M2-es autóúton, a 27-es km közelében korábban egy kamion és egy személyautó ütközött össze frontálisan. Ezért áll a forgalom, több km-es a torlódás. Göd és Dunakeszi között a forgalmat a 2-es főútraterelik. Aki teheti, észak felől már a 36-os jelű kihajtónál, a csörögi elágazásnál Őrbottyán felé kerülhet. Az M0-s autóútról Káposztásmegyernél érdemes letérni és a 2-es főút felé haladni, vagy a fóti csomópontnál lehajtani és Őrbottyán felé kerülni.
  • Torlódik a forgalom Budapest felé az M3-as autópálya bevezető az M0-s csomóponttól és az M1/M7 közös szakaszán az Egér úttól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztinál.
  • Az 51-es főúton Fajsz közelében, a 130-as km-nél két személyautó ütközött össze, a fél útpályát lezárták.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő forgalom zavartalan.

Waze

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!