Tréleren égtek le a pokoli erős Dodge Demonok

2017.11.02. 08:10

Szép reggelt november másodikán, a görög nevek névnapján: az Achilleszek, Achillészek és Aténák tartják ma a névnapjukat. Ez itt a Totalcar reggeli hírcsokra, a Hidegindító.

:(

Éppen csak megindult a Dodge negyedmérföldes gyorsulási versenyekre tenyésztett autójának kiszállítása, három máris odalett, mielőtt először elrúghatták volna neki. A 840 lóerős Demon a Dodge bevallottan drag specialista csúcssportautója: 9,65 másodperc alatt futja a műfaj legszentebb távját, a negyed mérföldet. Mindössze 3000 ezer példányt terveznek gyártani belőle, ennek az egy ezreléke lett oda ezen a tréleren Michiganben.

Az október 31-én történt trélertűzről egyelőre ellentmondásos hírek jönnek. Sok helyen arról írtak, az egyik autótól indult a tűz, méghozzá egy elektromos probléma miatt, de ezt a kezdetben még belső forrásra hivatkozott információt a Dodge hamar megcáfolta. A cégvezér Tim Kuniskis maga hívta fel a tűzben megsemmisült Dodge-ok tulajdonosait, hogy megnyugtassa őket, új autójuk hamarosan megépül. Kuniskis másrészt állítólag elmondta mindhárom tulajnak, hogy a Demonok nem tűzveszélyesek, a szállítócég volt a felelős a kárért.  

Hírsaláta

  • A Fiat Chrysler és a GM eladása csökkent, a Fordé nőtt októberben az amerikai piacon. A "Detroiti Hármak" közül kettőnek az októberi eladáscsökkenése várható volt szakértők szerint a szeptemberi kiemelkedően jó adatok után. Elemzők a következő hónapokban az eladások további visszaesésével számolnak részben azért, mert a korábban vártnál minden bizonnyal kevesebb autótulajdonos cseréli le járművét a hurrikánok által megtépázott Texasban és Floridában. A Fiat Chrysler értékesítése októberben 13 százalékkal, a GM-é pedig 2 százalékkal csökkent, a Fordé ugyanakkor 6 százalékkal nőtt. A Nissan októberi értékesítése az amerikai piacon 8 százalékkal bővült. A többi vezető autógyártó valamikor csütörtök hajnalig teszi közzé októberi eladási adatait. Szakértők összességében az autóeladások 2-4 százalékos csökkenésére számítanak októberre. Amennyiben beválik a jóslatuk, akkor egy hét éve tartó folyamatos növekedés ér véget. Az USA-ban tavaly több mint 17,5 millió új autó talált gazdára, szakértők az idei évre 17,1 millió körüli eladási adattal számolnak. Egyesült Államokban a havonta értékesített autók általában mintegy 70 százaléka használt jármű. Az LMC Automotive ágazati kutatóintézet azt közölte szerdán, hogy a hurrikánok sújtotta területeken október első három hetében az összes eladott autó 80 százaléka volt használt, azaz nem tolongtak a károsultak, hogy új autót vegyenek. (MTI)
17621272 5e2d7e00397615a3d2a98a00705a5a78 wm

Egy jó cikk a baleseti halálról 

Halottak napja alkalmából kitúrtuk az arhívumból Koncz Jani magával ragadó hullaházból sztorizgatós, szakorvossal interjúzós cikkét a múltból. Mindenki figyelmébe: Hogyan halunk meg balesetben?

Már a deltában a kommandó

Túl Románia Mount Rushmore-jánés Ceaușescu szülőfaluján, már a Duna-Deltában a Ford rangeres különítmény. A srácok még megnézik, milyen az élet a több megyényi nádas, mocsaras deltában, amiről ebben a gyűjtőben találsz majd sok-sok anyagot. 

Anno november 2

Ma kilenc éves az autósport történelmének tán legzavarbaejtőbb tíz másodperce. A Forma-1-es szezon zárófutamát rendezték 2008-ban ezen a napon Brazíliában. A futamot épp megnyerte Felipe Massa, míg bajnoki riválisa, Lewis Hamilton még a pályán volt. A brit a pálya utolsó harmadára még hatodikként ért, amivel pontegyenlőséggel ugyan, de elbukta volna a vébé címet. Örültek is nagyon a Ferrari-boxban. Massa papa, szerelők... ugrált mindenki örömében, aztán Hamilton megelőzte Timo Glockot és az ötödik helyen beérve megnyerte a bajnokságot. A kellemetlen pillatok videón: 

Kerüld el a dugót

Zárásként pedig álljon itt minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.