Egy sárga Integráléért vadulhatnak meg a gyűjtők

2017.11.10. 08:26

Jó reggelt! November 10. van, péntek, Rékák és Arielek névnapja. A nappali hőmérséklet 12, az éjszakai 7 fok körül várható, fronthatás nem lesz. 1966-ban ezen a napon jelent meg a brit sajtóban, hogy a The Beatles nem turnézik tovább, 1986-ban pedig ezen a napon írták alá a McDonald's gyorsétterem-hálózat magyarországi kialakításáról szóló szerződést. Ma van a tudomány világnapja a békéért és a fejlődésért. Öveket becsatolni, ez a Hidegindító, a Totalcar reggeli hírcsokra.

A nap képe

Lancia Delta Integrale Legóból
Lancia Delta Integrale Legóból

Forrás: www.thelegocarblog.com

Mennyit ér egy Integrale?

RM Sotheby’s aukciós ház kínálatában jelent meg egy mindössze 6487 kilométert futott Lancia Delta Integrale. A legendás 210 lóerős példány különlegessége az, hogy a megszokottabb fehér és piros példányokkal ellentétben ez a 400 "Giallo Ferrari" sárga egyike.

Lancia-Delta- (1)

Az aukciós ház 175 és 225 ezer dollár közé teszi az értékét, ami 47-60 millió forint körüli összeget jelent.

Megér ennyit?

Forrás: Carscoops

Karotta csöpögtet

Rabosították a mozgássérült gyerekére váró apát

A történet tanulsága lényegében ez: a mozgássérültre várakozó személy nem állhat be a mozgássérült parkolóhelyre, azon az alapon, hogy hozzá majd beszáll a kártya tulajdonosa.

Ha kíváncsi a teljes sztorira, az Index cikkében elolvashatja.

Tolvajtempó

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le Röszkén és Csanádpalotán. Az autók együttes értéke csaknem 40 millió forint.

Szemünk a pályán (Utinform)

  • Az M0-s autóút déli szektorán az M1-es autópálya felé három helyen is javítják a burkolatot. Az M5-ös autópálya csatlakozásánál, Diósdnál, valamint az M7-es autópálya csomópontjánál. Valamennyi munkaterületnél sávlezárásra, illetve sávelhúzásos terelésre kell számítani!
  • Az M1-es autópályán Győr elkerülő szakaszán, a 123-as km-nél lévő 83-as főúti csomópontban mindkét oldalon lezárták a le- és a felhajtó ágat, mert szélesítik a 83-as főutat. A terelő utat táblákkal jelzik.
  • Az M3-as autópályán Budapest felé a 29-es km-ben zajvédő falat építenek. A külső sávot napközben lezárják, a forgalmat a belső sávba terelik. Torlódásokra lehet számítani. A Budapest felé vezető oldalon a 148-as és a 147es km között földmunkákat végeznek, a külső sávot 17.00 óráig lezárták, csak a belső sáv autózható.
  • Az M5-ös autópályán felújítják az ócsai csomópontot, emiatt a Budapest felé vezető oldalon a le és felhajtó ágat lezárták. Kerülni a gyáli csomóponton keresztül lehet. A terelő utat táblák jelzik.

A nap dala

Sárga Integrálék után sárga vonalak

Három hete  adtuk közre  Pető Attila Kreszprofesszor legújabb tesztjét. Ezúttal a leggyakrabban elvétett parkolási szabályokról volt szó. Eddig 25 ezren töltötték ki, a húsz kérdésből átlagosan hetet rontottak el. Ha neked még nem volt meg, ide kattints és teszteld magad ingyen . A megoldásokat a Hidegindítóban hozzuk le, folytatásokban. Íme, a hetedik rész.

7. Mit jelent a járda szélére felfestett sárga szaggatott vonal?

a.) Az úttesten tilos a várakozás.

b.) Az úttesten szabad várakozni, de a járdán tilos.

07

Helyes válasz: a

Magyarázat:A KRSZ a következőképpen rendelkezik:

Várakozási tilalmat jelző vonal: az úttest szélén vagy a járda szegélyén levő szaggatott vonal, amely - jogszabály rendelkezéséből vagy jelzőtábla jelzéséből folyó - várakozási tilalomra hívja fel a figyelmet.A megállási tilalmat folyamatos sárga vonal jelzi. Azaz a képen látható szaggatott sárga vonal az úttesten történő várakozás tilalmát jelzi. Egyébként ezt a felfestést mindig valamilyen szabályban rögíztett vagy táblával jelzett várakozási tilalommalegyütt alkalmazzák.

Kerüld el a dugót!

 Köszönjük a figyelmet, hétfőn újra találkozunk!