Csúnyát akciózott Budán a gányoló maffia

2017.12.14. 07:29

Szép reggelt december 14-én, a Szilárdák, Dertoldok és Konorok neve napján. Két nagy évforduló napja a mai: ma 106 éve, hogy először járt ember a Déli-sarkon és ma 45 éve, hogy utoljára a Holdon autóztunk. Ez itt egy napindításra elég hírkosár, a Hidegindító.

Autópályán fogtak kamionra tapadt biciklist

Egy litván rendőrautó fedélzeti kamerája vette ezt a szürreális videót az északi ország egy autópályáján. A rajta látható bringás kábé 85 km/h-val teker egy nyergesvontató tökéletes szélárnyékában, egy enyhe fékezésre egy csúnya balesettől. Nem mindennapi mutatvány, már csak azért sem, mert ahogy a legtöbb országban, Litvániában is tilos autópályán biciklizni. Ott 20 és 40 euró között mozog a büntetés egy ilyenért, de a videón szereplő bringás a büntetlen múltja miatt állítólag megúszta 10 eurós bírsággal.

Hírsaláta

  • Percenként 66 forint lesz az autós Bubi, a Mol-Limo. Szinte mindent tudni már a jövő év elején induló új fővárosi autómegosztó szolgáltatásról. Az egy éve működő Greengóhoz nagyon hasonló szolgáltatást a Mol indítja majd, kezdetben háromszáz autóval. Az autók mindegyike Volkswagen Up lesz majd, köztük száz darab villanyos, a többi benzines. A benzinesek parkolási díjával kapcsolatban még vannak kérdőjelek, de a tagdíjtól a tankolási és mozgatási logisztikán át a regisztrációs lehetőségekig szinte minden tiszta már a Mol-Limóról. Az Index.hu tartalmas cikkét a témában itt olvashatod.
18995609 a958c727d726b2fc7ef68b5daa98fcd0 wm
  • Rendőrökkel teli utakra számíts hétvégén. Fokozott rendőri ellenőrzés lesz az egész országban péntektől vasárnapig az utakon. Az összehangolt ellenőrzés alatt első sorban ittas vagy bódult állapotban vezető autósokat keresnek majd. (HVG)
  • A gányolás nagymesterei a II. kerületben alkottak. Ha nem akartad látni, milyen pusztító ostobaságokra képes elfolyni kemény munkával kitermelt adóforintod, sajnáljuk, de ezt a képet nem lehet nem megosztani a Trombitás útról, szerda reggelről. (Index)
19010481 63a41de789a3c791a53517b41d93649c wm.png
  • Óvodásokat térdeltettek az aszfalton, majd a polgármester átadta a felújított főutcát – Csepregen történt ez a 21. századi abszurd, amit a polgármester szerint még élveztek is a gyerekek. A sztoriról bővebben a 444-en.
  • Humoránál volt a Magyar Rendőrség. Legalábbis az az illetékes biztosan, aki a szervezet Twitterét kezeli:
rth.png

Még nem tiszta Michelisz jövője

...bőven látok arra esélyt, hogy ha nem látom a szakmai fejlődésem biztosítottságát, akkor nem leszek ott rajtrácson – így Michelisz, a friss túraautó-világbajnoki ezüstje után. A saját és csapata kilátásairól, a lehetőségekről és azok költségéről ebben az interjúban mesélt Norbi.

Hékás, volt egy friss Petrolicious

Még kedden, de valahogy elment mellette a hidegindítós stáb. Szóval az internet ezen a héten is megkapta szokásos csúcsminőségű autós portréját, amely főszereplői ezúttal Marino Franchitti ex-autóversenyző és egy nagyon pályás Maserati voltak.

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.