Már Magyarországnak is van Tesla-töltője

2017.12.21. 08:12

Szép reggelt az év 355. napján, a Tamások, Bodomérek és Témiszek neve napja ez a csütörtök. A hét utolsó igazán hideg napja lehet a mai: holnaptól már plusz öt fok is lehet az ország nagy részén. Ez itt a Totalcar reggeli hírsalátája, a Hidegindító.

Lamborghini-tenger Szingapúrból

Hiába a brutális, száz százalékos adó az új autókra, az Indonézia csücskében található törpeállamban úgy fest, bármikor össze lehet szedni 122 Lamborghinit egy közös csapatásra. Most az új Urus bemutatója alkalmával jöttek össze a szingapúri lambósok.

Hírsaláta

  • Kedden beüzemelték Magyarország első Superchargerét. A Tesla saját gyorstöltőállomásának első magyar kútja az M1-es és a 82-es út találkozásánál található OMV-hez került. A töltőponton egyszerre maximum négy autó tölthető, a töltők maximális teljesítménye 120 kW. (villanyautosok.hu)
Fotó: Hunyady Gergely / villanyautosok.hu
Fotó: Hunyady Gergely / villanyautosok.hu
  • 330 ezer autóját hívja vissza ellenőrzésre az Audi Németországban a kiegészítő fűtés (állófűtés) esetleges meghibásodása miatt. Az Audi szóvivője szerdán azt mondta, a 2011 áprilisa és a 2015 májusa között gyártott A4, A5 és Q5 típusokra vonatkozik a visszahívás. A szóvivő elmondása szerint néhány esetben túlmelegedés fordult elő, aminek a hatására füstszagot lehet érezni az utastérben, de tűz egyetlen esetben sem keletkezett. Az Audi vállalta az esetleges meghibásodásért felelős alkatrész kicserélését. (MTI)
  • Titkosította a kormány a Budapest-Belgrád vasútépítés megvalósíthatósági tanulmányát. Tíz év múlva tudhatjuk csak meg, hogy valóban 2400 év alatt térül-e meg az a vasútfejlesztés, amivel a kínaiak kedvébe akart járni Orbán Viktor. A kormány ugyanis titkosította a megvalósíthatósági tanulmányt, mert az „döntést megalapozó adatnak minősül". Az érdekes döntésről bővebben a 444-en.
bdg
  • Brutális előzetest nyomott Elon Musk a Twitteren. A Space X új rakétájáról, a Falcon Heavy-ről posztolt a cégvezér, a rakétáról, amiről nemrég azt a baromságot írta szintén a Twitteren, hogy kilövi vele Roadsterét az űrbe. Szóval a friss posztban mutatott pár képet a januári kilövésre váró rakétáról. Fent az egyik, itt a többi.
  • Eladási rekordot tervez jövőre a Toyota. Az idei becsült mennyiségnél egy százalékkal több, rekordmennyiségű 10,5 millió autó eladását tervezi jövőre csoporton belüli márkáiból a Toyota Motor Corp. A Toyota márkából két százalékkal többet, 9,5 milliót tervez értékesíteni a konszern, ahogy a Daihatsu eladásai is két százalékkal 1,34 millióra emelkednek jövőre a Toyota szerdán bejelentett terve szerint. (MTI)

Videón az F1 szezon 10 drámája

Jót tett a Forma-1-nek az új menedzsment, az online jelenlétük legalábbis fényévekkel 21. századibb, mint a Liberty előtt volt. Korábban mégis melyik szezonról raktak ilyen fasza szezonzáró videókat YouTube-csatornájukra, mint amilyen ez is itt?

Ha már friss YouTube-videók: kijött az eheti Petrolicious, Bjorn Nyland norvég teslás vlogger pedig csinált egy Model X-kínzó videót a havas norvég tájon.

Anno december 21

  • Ma lenne 82 éves Lorenzo Bandini, ha nem veszti életét 1967-ben a Monacó-i nagydíjon szerzett sérülései miatt.
  • Ma 49 éve lőtték fel az Apollo-8-at.
  • Ma 29 éve történt, hogy Lockerbie fölött felrobbant a Pan-Am 103-as járata. Az eset Lockerbie-i katasztrófaként lett ismert.
  • Szintén ma 29 éve annak, hogy visszatért a Földre az első afgán űrhajós, Abdul Ahad Mohmand.

A nap képén új rendőrautók

Hetvenegy új szolgálati autót kaptak a baranyai rendőrök. Az autók átadási ünnepségét tegnap tartották a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán.

MTI Fotó: Sóki Tamás
MTI Fotó: Sóki Tamás

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.