A hatkerékhajtás sem mindenható

2018.01.04. 07:16

Jó reggelt kívánunk január negyedikén, az idei első csütörtökön. Leona és Titusz a névnapos, és ma van a Braille-írás világnapja is. Változóan felhős lesz felettünk az ég, 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. A nap elkezdésében a Hidegindító segít, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Bármennyire is úgy tűnik első ránézésre, a Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 mégsem tud átgázolni mindenen. Például a tekintélyes hóréteg is képes kifogni rajta, ahogyan azt az olaszországi Cortina d'Ampezzóban készült videó is mutatja. Hiába az 5,5 literes biturbó V8, hiába az 540 lóerő, sőt még csak a hatkerékhajtás sem segít. Olyan alaposan elásta magát, hogy lánctalpassal sem volt könnyű kirángatni. (motor1)

    Panzer down! & this happened... not even the #SnowCat... #Cortina

    Greg B. ⚫️🔵 (@gregb.23) által megosztott bejegyzés,

  • Óriáskupé ötletét fontolgatja az Audi. Marc Lichte, a márka dizájnfőnöke szerint benne van a pakliban egy ilyen modell, amelyet nyilván a 8-as BMW riválisának szánhatnak. Az újdonság mind formában, mind technikai megoldásokban az új A8-asból táplálkozhat, és A9-nek hívhatják. annyi viszont biztos, hogy várni kell még rá, ugyanis az új A6-os, a Q8-as, valamint a friss A1-es és Q3-as is elsőbbséget élveznek vele szemben. (leftlanenews)
  • Amerikában is forgalmazhatják a Volkswagen Amarokot. A németek pickupja eddig nem volt elérhető a tengerentúlon, most viszont ott is bejegyeztették a nevet. Igaz, egyelőre semmi biztosat nem tudni, de a lépés nem lenne hülyeség, mert bár továbbra is a batárok a legnépszerűbbek odaát, de van némi elmozdulás a közepes méretű pickupok irányába is - nem véletlen, hogy a Ford is tervezi a visszatérést a Rangerrel. (motorauthority)

Anno – január 4.

  • 2010-ben e napon adták át a Burdzs Kalifa felhőkarcolót Dubajban.
  • 1974-ben Richard Nixon, az Amerikai Egyesült Államok elnöke visszautasította a Watergate Bizottság által kért iratok átadását.
  • 1947-ben jelent meg Hamburgban a Der Spiegel első száma.
  • 1896-ban lett az USA 45. tagállama Utah.
  • 1493-ban Kolumbusz Kristóf visszaindult az Újvilágból.

Totalcar retró

Öt évvel ezelőtt igazi kalandregényt olvashattatok a Totalcaron, méghozzá a Neppernapló harmadik részét. A Becsületesnepper megpróbáltatásait ezen a linken olvashatjátok újra.

Tegnap a Totalcaron

Feltámadt az Alpine A110, Winkler pedig kipróbálta. Hogy milyen lett, és hogy miért nem lehetett jóízűen meghajtani a versenypályán, az ebből a tesztből kiderül.

Este pedig a norvég használtautó-piac rejtelmeibe vezetett be minket olvasónk, Gábor. Írásából kiderül, miért csak a nőknek és gyerekeknek való odakint a 3-as BMW, és hogy akkor mit keresnek a norvégok.

Mai műsor

"A V10-es BMW M5 éppen leforogja a 9000-et, éppen csak nem veri telibe a szemből érkező 350-es kétütemű quad. Azért kisebb csoda, mert a quad két első kereke úgy 200 méter óta a levegőben van, a zsoké amúgy is felsőbb hatalmakban bízik, hiszen az összes védőfelszerelése egy póló" - Sturcz Anti durva dolgokat látott Ománban.

Sikeres az imitáció, de nem megtévesztő a hasonlóság: Zombi a dakaros CRF450 Rally kisöccsét, a CRF250 Rally-t próbálta ki. Teszt a Totalbike-on.

Közlekedési koffein

A 21-es főúton Jobbágyinál három jármű karambolozott. A 21-es km-nél a Hatvan felé vezető sávokat lezárták, a forgalmat az Ecseg - Csécse - Szarvasgede útvonalon terelik.

Szigethalmon, a Mű úton, a Taksony vezér híd közelében két autó ütközött össze, torlódásra számítsanak!

Hegyeshalomnál az M1-es autópálya és az 1-es főúti átkelőnél zavartalan a forgalom mindkét irányban. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

A Queen 1985-ös Mr. Bad Guy című albumán jelent meg először az I Was Born to Love You című szám, amit egyébként egy évvel korábban vettek fel.